Még jelentkezhet ingyenhűtőre

régi háztartási gépek; hűtőgép; nagy fogyasztás; energiatakarékosság
Vágólapra másolva!
Több mint 3 ezer nyugat-dunántúli pályázott az Otthon Melege Program hűtőgépcsere alprogramjára az ügyfélkapun keresztül. A rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt a nyugat-dunántúli régióban a nyugdíjas, illetve a nagycsaládos természetes személyek július 18-án, 9 óráig nyújthattak be pályázatot.
Vágólapra másolva!

A nagy érdeklődésre való tekintettel, az eredeti terveknek megfelelően a pályázat valamennyi nagykorú természetes személy számára elérhető lesz a régióban július 20-án 8 órától.

Az érdeklődők július 20-án 8-9 óra között nyújthatják be pályázataikat, így a pályázati lehetőségtől senki sem esik el. Július 20-án 9 órától a pályázatbenyújtást határozatlan időre felfüggesztik majd az észak-magyarországi régióban.

A hűtőgépcserére 500 millió forintot különítettek el Fotó: Origo

A Pályázati Útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban. A benyújtott pályázatokkal kapcsolatos kommunikáció a pályázati portálon keresztül lehetséges.

A pályázati ütemterv:

  • a dél-alföldi régióban a benyújtási időszak kezdete július 11-e,
  • az észak-magyarországi régióban július 12-e,
  • a nyugat-dunántúliban július 18-a,
  • a dél-dunántúliban július 19-e,
  • a közép-dunántúliban július 25-e,
  • a közép-magyarországiban pedig július 26-a.

A háztartási nagygépek cseréjét támogató alprogram újranyitásának célja, hogy csökkentse a családokat terhelő kiadásokat. A pályázaton személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép cseréjéhez nyerhető el támogatás.

A támogatás mértéke az új hűtőgép vagy fagyasztógép vételárának 50 százaléka lehet, azzal a kitétellel, hogy a támogatás összege A+ energiaosztályú készülék választása esetén maximum 25 ezer, A++ energiaosztály esetén 35 ezer, míg A+++ energiaosztályú háztartási nagygép esetén legfeljebb 45 ezer forint.