Nagy a baj az Ericssonnál

ericsson innováció
Vágólapra másolva!
Azonnali hatállyal lemondott az Ericsson elnök-vezérigazgatója, mert a svéd távközlési óriáscég nem hozta a várt eredményeket.
Vágólapra másolva!

Hans Vestberg lemondását hétfőn jelentette be a vállalat, helyét ideiglenesen Jan Frykhammar pénzügyi igazgató vette át.

Az Ericsson vezetője már áprilisban célkeresztbe került, amikor a vártnál rosszabb első negyedéves eredményadatok miatt egy nap alatt 15 százalékot zuhant a cég részvényeinek árfolyama.

Kirúgások és további költségcsökkentés vár a svéd multira Forrás: Origo

A második negyedéves eredményekről a múlt héten számolt be a vállalat, ezek szerint 24 százalékkal csökkent az Ericsson nyeresége a június végéig tartó három hónapban az egy évvel korábbihoz képest.

A cég egyúttal további költségcsökkentést is bejelentett,

elsősorban a kutatás-fejlesztési területen, valamint folytatja a létszámleépítést is. Az első fél évben a 166 ezerből 8 ezer munkavállalójától vált meg a stockholmi székhelyű cég.

A gyenge teljesítmény egyik oka, hogy csökkent az Ericsson által gyártott távközlési berendezések iránti világpiaci igény, mivel számos távközlési cég saját szélessávú hálózatot alakított ki.
Hans Vestberg 2010 óta irányította a svéd távközlési óriást.

A cég részvényeinek árfolyama csaknem 4 százalékot erősödött hétfőn délelőtt a pénteki záráshoz képest a stockholmi tőzsdén.