Egymilliárd eurót veszítettek a belgák a terror miatt

Brüsszel, merénylet, terror, gyász
Young women hold each other at a makeshift memorial in front of the stock exchange at the Place de la Bourse (Beursplein) in Brussels on March 22, 2016, following triple bomb attacks in the Belgian capital that killed about 35 people and left more than 200 people wounded. A series of explosions claimed by the Islamic State group ripped through Brussels airport and a metro train on March 22, killing around 35 people in the latest attacks to bring bloody carnage to the heart of Europe. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD / AFP / KENZO TRIBOUILLARD
Vágólapra másolva!
A brüsszeli terrortámadás az áldozatok mellett egymilliárd euróba kerülhet a belga gazdaságnak. A terrorfenyegetettség miatt kevesebb turista látogatott Belgiumba, a szállodák kihasználtsága elmaradt a várttól, az üzletekben is lényegesen kevesebb pénzt hagynak a vásárlók.
Vágólapra másolva!

Március 22-én több merényletet is elkövettek terroristák Brüsszelben. A Zaventem nevű reptéren, valamint a maalbeeki metróállomáson történt robbantásokban 36-an meghaltak, és több mint 130-an megsebesültek.

Ez nem a paradicsom, ez a pokol, mondta egy 22 éves egyetemista a Brüsszel központjában kialakult spontán megemlékezésen Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A Politico.eu szerint főleg a turizmus és a bevásárlóközpontok érzik a terrortámadások utóhatását.

A belga főváros büdzséje 2016 első felében

122,5 millió eurós kiesést könyvelhetett el

- írja a lap.

A belga pénzügyminiszter, Johan Van Overtveldt szerint a belga költségvetésből 760 millió euró adóbevétel hiányzik már most, ami a belga GDP 0,1 százalékát teszi ki. A teljes veszteség azonban egymilliárd euróra is rúghat – mondta.