Inkább egy kutya, mint a riasztó

A hosszú élet titka a háziállat? Egy kutatás szerint igen kutya sétáltatás dr. life
Vágólapra másolva!
A lakástulajdonosok 68 százaléka hatékony házőrzőnek tartja a kutyákat, az ebek megelőzik a rangsorban a saját videós megfigyelő rendszert, a polgárőrséget és a távfelügyelet nélküli riasztókat is, derült ki a K&H Biztosító felméréséből.
Vágólapra másolva!

A magyarok 76 százaléka véli úgy, hogy a lakásbiztosítás hatékony védelmet jelent kármegelőzés és kárenyhítés szempontjából, 78 százalékuk szerint a szomszédok összefogása, a válaszadók 75 százaléka szerint pedig a távfelügyelettel rendelkező riasztók bizonyulnak hatékony védelmi módszernek, írja közleményében a cég. A kutatásból az is kiderült, hogy

a válaszadók 83 százaléka mondta azt, hogy rendelkezik lakásbiztosítással.

A K&H-nál kevesebb volt a betörés

Idén az első fél évben a K&H biztosítójának 30 százalékkal kevesebb lakásbetöréses ügye volt, mint az előző év azonos időszakában, ezekre átlagosan 181 ezer forintot fizetett ki a biztosító.

Sokan inkább a kutyájukban bíznak Forrás: Dreamstime

Farkas Adrienn, a K&H Biztosító nem életbiztosítás termékmenedzsment vezetője a közlemény szerint elmondta: a következő évtizedben a biztosítók világszerte olyan szolgáltatásokkal jelenhetnek meg, amelyek a megelőzésben kaphatnak főszerepet, mint az okos eszközökön alapuló távfelügyeleti rendszer.