Már néhány drogériában is befizetheti sárga csekkjeit

sárga csekk készpénz
Budapest, 2013. november 27. Fotómontázs a "sárga csekk" - készpénzátutalási megbízás - illusztrálására. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A Magyar Posta Zrt. együttműködve csekkbefizető automatákat állít üzembe 25 drogériában, jelentette be a Rossmann Magyarország Kft. és a posta.
Vágólapra másolva!

Péntektől a Rossmann 7 üzletében – 6 budapesti és egy üllői – lehet majd csekket befizetni. A további automaták telepítése folyamatos, várhatóan szeptember végéig tart.

A Magyar Posta tárgyalásokat folytat más kiskereskedelmi hálózattal is csekkbefizető automaták kihelyezésére.

A csekkbefizető automatán keresztül

  • bankkártyával (kártyás vásárlási tranzakcióként) és
  • készpénzzel

is befizethetőek a csekkek. Egy fizetési művelettel legfeljebb 290 ezer forint értékben, maximum öt csekk adható fel.

Már egyes drogériákban is befizetheti csekkjeit Forrás: MTI/Faludi Imre

A posta felidézte, hogy klasszikus termékeit – így a csekket is – a kor követelményeinek és az ügyféligényeknek megfelelően modernizálja. Ennek jegyében az elmúlt másfél évben számos újítást vezetett be: QR-kódok jelentek meg a csekkeken, így ma már az iCsekk alkalmazás segítségével pillanatok alatt befizethetőek a csekkek; csekkbefizető automatákat telepített a bevásárlóközpontokba és a forgalmasabb postákra; bevezette az ingyenes bankkártyás csekkbefizetést. E folyamat része a mostani megállapodás a Rossmann-nal.