Megváltozhat a parasport megítélése az olimpia után Magyarországon

2016. 08. 31. Adámi Zsanett Christopher Mattheisen Magyar Paralimpiai Bizottság Paralimpia Premier Kultcafe Sajtótájékoztató Szabó László Szomolányi Katalin Telekom
Beállt a hazai parasport mögé a Telekom
Vágólapra másolva!
43 magyar parasportoló utazik Rióba. A Magyar Telekom az egész csapatot támogatja.
Vágólapra másolva!
Beállt a hazai parasport mögé a Telekom Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot írt alá a Magyar Telekom a Magyar Paralimpiai Bizottsággal, amely értelmében a vállalat segíti a hazai csapat felkészülését a következő paralimpiai ciklusban.

- monta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, majd hozzátette: Magyarország egyik legnagyobb és legismertebb vállalata, a Magyar Telekom és a magyar parasport mozgalom együtt fogja bebizonyítani, hogy a magyar fogyatékos emberek közössége

hanem erős, büszke magyar emberek közössége, akik erőforrást, energiát jelentenek egész Magyarország számára."

Adámi Zsanett paraúszó a Magyar Paralimpia Bizottság és a Magyar Telekom közös sajtótájékoztatóján Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Adámi Zsanett az első parasportoló, akit személyesen támogat a Telekom,

a világcsúcsot tartó úszónő

nemsokára a magyar paralimpiai csapat többi tagjával együtt repülőre száll, a sajtótájékoztatóra is az uszodából jött, tréfásan meg is jegyezte, hogy:

, majd elmondta: amióta a Telekom reklámkampányában feltűnik ő is az ép sportolók között

folyton megállítják ismeretlenek az utcán és gratulálnak neki.

A fiatal úszónő úgy érzi azzal, hogy nagyobb nyilvánosságot kapnak a parasportolók, közelebb kerülnek a szurkolókhoz. Örül, hogy képviselni tudja az összes magyar fogyatékkal élőt Rióban és üzeni:

a csapat felszabadult,

mindenki a legjobbját hozza majd a versenyeken, hiszen legtöbbjüknek már az a tény, hogy kijutott az olimpiára - felér az aranyéremmel.

Nem csak a sportolókat, segítőiket is támogatni akarja a nagyvállalat Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Magyarország legnagyobb infokommunikációs vállalatként a Telekom abban tud a leginkább támogatást nyújtani a fogyatékossággal élőknek, ami az emberek közötti kommunikációhoz kapcsolódik - mondta el Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója. A vállalat újragondolta a 2014-ben indult hello holnap! díjcsomagját, és négy meghatározó hazai érdekképviseleti szervezettel, az Autisták Országos Szövetségével (AOSZ), az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ), a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével (MVGYOSZ) valamint a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségével (MEOSZ) közösen új flottacsomagot alakított ki.

A Telekom „Szurkolói Szív" alkalmazásán keresztül az egyekvagyunk.hu weboldalon továbbra is tud bárki szívdobbanást küldeni a parasportolóknak is a paralimpia alatt. A szív Adámi Zsanett világcsúcs tartó paraúszó kezében „dobog" majd Rióban.