A magyar gazdaság növekedési pályán maradt

2016. 07. 21., Interjú, Tusnádfürdő, Varga Mihály 2016. 07. 21. Interjú Tusnádfürdő Varga Mihály
Vágólapra másolva!
A magyar gazdaság megmaradt azon a növekedési pályán, amelyre az elmúlt három évben ráállt, a 2,5-3 százalék közötti növekedési ütemre – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért 2016. májusi és júniusi elismeréseinek átadásán.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály azt mondta, a kedden megjelent részletes GDP-adatokból jól látható, hogy az ipar, a mezőgazdaság és a piaci szolgáltatások húzták a gazdaságot a termelési oldalról, a felhasználói oldalon pedig a bérdinamika és az export járult hozzá jelentősen. A tárca által az idei évre tervezett

2,5 százalékos GDP-növekedés teljesülni fog

– mondta a miniszter.

Varga Mihály szerint tartható az idei 2,5 százalékos GDP-növekedés Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Úgy vélte, az immár negyedik éve díjazott vállalkozások működése harmonizál a tárca által is képviselt filozófiával, hogy a vállalkozói szellem mellett legyen innovatív is.

Az eseményen ismertették: a hónap beruházója májusban a Graboplast Zrt., júniusban a győri Märklin Hungaria Kft. lett, a hónap kis- és középvállalkozása kategória májusi díjazottja a Detki Keksz Kft., a júniusi kitüntetett Simon István egyéni vállalkozó, a hónap startup vállalkozása elismerésben májusban a kecskeméti Magnus Aircraft Zrt., júniusban a mathxplain.com oldalt létrehozó Mathsplain Ltd. részesült.