Zsebben elfér az új pénztárgép

Az első engedéllyel rendelkező pénztárgép, amely alkalmas online kapcsolatra a kereskedők és a NAV között a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalban
Vágólapra másolva!
Bemutatták az első hazai hordozható online pénztárgépet. A fejlesztés alatt álló online taxiórát pedig az év végén kezdik tesztelni.
Vágólapra másolva!

A piacvezető pénztárgép-forgalmazónál fejlesztés alatt áll az online taxióra is, amely egy pénztárgép és taxaméter kombinációja, az év végén kezdik meg a tesztelését. Novák Zoltán a Micra-Metripond Kft ügyvezető szerint a gazdaság további kifehérítése érdekében kötelezővé kellene tenni a készpénzmentes fizetés lehetőségét a kereskedelemben és a szolgáltatásokban.

Kis büfékben is elfér az picike pénztárgép Forrás: Lantos Gábor

Az online pénztárgéprendszer adatai alapján az adóhatóság fél év alatt

730 millió forint büntetést szabott ki a trükköző vállalkozókra.

Az ügyvezető arról beszélt, hogy a feketegazdaság elleni fellépéshez nem csak elszántság, hanem innovációk is kellenek. Novák Zoltán azt mondta, ezért is kezdték keresni az együttműködést az év elején a Vodafone Magyarországgal, amely a közelmúltban kifejlesztett egy bankkártyás fizetést lehetővé tevő alkalmazást.

Készpénz helyett bankkártya

Ezt a terméket, a ReadyPay-t nemsokára a Micra-Metripond is forgalmazza, így egyszerre ajánlhatunk olyan kényelmi, ügyfélbarát megoldást a vevőinknek, ami a XXI. században minden magyarországi üzletben elvárható, másrészt, ne felejtsük, hogy a bankkártya a legtisztább fizetési eszköz. Ezért is javasoljuk azt a kormánynak, hogy

Először az újonnan forgalomba helyezett pénztárgépek mellé lenne kötelező egy terminált vagy egy mobilapplikációs megoldást biztosítania a kereskedőnek vagy szolgáltatónak – mondta Novák Zoltán.

Forrás: MTI/Marjai János

A ReadyPay fizetési megoldást a Vodafone és az OTP Bank közösen fejlesztette ki. Pete Gábor a Vodafone Magyarország vállalati értékesítési igazgatója azt mondta, hogy a ReadyPay egy olyan mobil bankkártya-elfogadó megoldás, amely lehetővé teszi bankkártyás fizetéseket egy okostelefon vagy egy tablet, és a mobilbankkártya-olvasó terminál segítségével.

A fejlesztésével a hagyományos, banki terminálok alternatíváját akarták létrehozni. Az eszköz akár egy zsebben is elfér, ezért szinte bárhol használható. „A ReadyPay elsődlegesen

azoknak az üzleteknek és szolgáltatóknak jelent segítséget, amelyek mozgásban vannak,

és/vagy akiknek a havi kártyás forgalmuk kisebb, mint amit a terminálszolgáltatók elvárnak.

Olcsóbb megoldást találtak

A ReadyPay eszköz és a mobiltelefonos alkalmazás mindössze néhány ezer forintba kerül, szemben a hagyományos terminál akár több százezer forintos bekerülési költségével, és tökéletesen alkalmas a kártyás fizetési tranzakciók lebonyolítására és nyomon követésére." – mondta Pete Gábor.

Mizsányi Attila a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzési főosztályának osztályvezetője azt mondta, hogy az Európai Bizottság szeptemberi tanulmánya szerint a magyarországi becsült áfa adórés mértéke 2013 óta több mint 4 százalékponttal (22%-ról 18%-ra) csökkent. Ez azt jelenti, hogy ha 100 százaléknak vesszük az összes befizetendő áfát, 2013-ban ennek csak 78 százaléka folyt be a magyar költségvetésbe, de a gazdaság kifehérítését szolgáló intézkedések, pl. az online pénztárgéprendszer bevezetése és működése nyomán az idén már 82 százalék, ami óriási javulást jelent. – mondta Mizsányi Attila.

Bemutatták az első hazai hordozható online kasszát is, a Nanót. A mobilpénztárgép elsősorban a kis üzlethelyiségben dolgozó vállalkozóknak és szolgáltatóknak ajánlják, és mivel

egy kis táskába, vagy akár egy munkaruha nagyobb zsebébe is belefér,

azoknak is praktikus, akik az ügyfeleikhez járnak házhoz.