A Tigáz ügyfeleit átvette a Főgáz

bejárat ÉPÜLET épületfotó FOTÓ FOTÓTÉMA ügyfélszolgálat bejárat ÉPÜLET épületfotó FOTÓ FOTÓTÉMA ügyfélszolgálat Budapest, 2014. január 14.
A Főgáz Zrt. budapesti ügyfélszolgálatának bejárata a Fiumei úton 2014. január 14-én. 2013 decemberében az MVM Magya
Budapest, 2014. január 14. A Főgáz Zrt. budapesti ügyfélszolgálatának bejárata a Fiumei úton 2014. január 14-én. 2013 decemberében az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és a német RWE Gas International B.V. aláírta az RWE tulajdonában lévő 49,83 százalékos Főgáz Zrt. részvénypakett megvásárlásáról szóló, 41 milliárd forint értékű adásvételi szerződést. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Főgáz néhány napon belül lezárja a Tigáz lakossági földgázfogyasztóinak átvételét. Az új ügyfeleknek nincsen teendőjük az átvétellel kapcsolatban, a társaság mindent megtesz azért, hogy a fogyasztók a szolgáltatás tekintetében a lehető legpozitívabb változást érezzék.
Vágólapra másolva!

A Főgáz október 1-jétől megkezdi a

Tigáz 1,2 millió

egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztójának ellátását. A földgázfelhasználók és a Főgáz között a törvényi előírás alapján határozatlan időre egyetemes szolgáltatási szerződés jön létre, így az érintetteknek nincsen teendőjük, a felhasználási helyek automatikusan a Főgáz ellátásába kerülnek. A szolgáltatóváltással a földgáz ára nem változik.

Novemberben már a Főgáz küldi a számlát

Az új ügyfelek az első Főgáz-számlát legkorábban novemberben kapják kézhez, diktálni pedig október 27-étől nyílik lehetőségük a Főgáz ügyfélszolgálati csatornáin keresztül. A fogyasztók átvételekor semmilyen műszaki beavatkozás, sem mérőcsere nem történik. Műszaki problémák esetén a fogyasztók a megszokott elérhetőségeken továbbra is a területileg illetékes földgázelosztó társaságokhoz tudnak fordulni.

A Tigáz 1,2 millió ügyfele kerül át a Főgázhoz Forrás: MTI/Illyés Tibor

A fogyasztók a Tigáztól végszámlát fognak kapni. A Tigáznak előre kifizetett részszámlák esetleges többletösszegét a szolgáltatóval történő elszámolás után a befizetők visszakapják, azonban ezt a pénzt érdemes félretenni, hiszen az előttünk álló téli hónapokban a magasabb fogyasztás magasabb számlákat eredményezhet

Akinek tartozása van, annak rendeznie kell

Amennyiben egy felhasználási hely a Tigáztól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként kerül át a Főgázhoz, a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást,

ha a Tigáznál rendezte a tartozást.


A csoportos beszedési megbízások a Főgáznál is tovább élnek, így nem szükséges új megbízást adni a banknak. A diktálós és részszámlás fogyasztókat is változás nélkül átveszi a társaság, így aki eddig is diktálás vagy részszámlázás alapján fizetett, továbbra is maradhat ezekben az elszámolási módokban.

A Tigáznál online ügyfélszolgálatot használók egyszerűsített módon tudnak majd regisztrálni a Főgáz online ügyfélszolgálati oldalára, és ez lehetőséget biztosít arra is, hogy azonnal az egyszerű, környezetbarát e-gázszámlát válasszák, amely jelentősen megkönnyíti a számlakezelést a felhasználók számára.