Nyilvános, kikkel szerződtek a jegybank alapítványai

2016. 08. 18. Budapest Illusztráció MNB Magyar Nemzeti Bank Szabadság tér 9. Épület, Magyar Nemzeti Bank (MNB) Magyarország központi bankja
Magyar Nemzeti Bank (MNB) Magyarország központi bankja. 2016. 08. 18.
Vágólapra másolva!
Folyamatosan frissülnek a Pallas Athéné alapítványok weboldalain az ötmillió forint összeget meghaladó szerződések listái és a támogatási szerződéseket tartalmazó táblázatok, közölte az alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt.
Vágólapra másolva!

Hozzátették, hogy az alapítványok számos kutatást, cikket, rendezvényt és mobilitási programot támogattak a nyáron, köztük például az Amerikai Magyar Orvosszövetséget, amely orvostanhallgatók amerikai gyakorlatszerzését segíti. Közölték, hogy alapítványi támogatás segítette a vidéki fiatalok pénzügyi tudatosságra nevelését is. Megjegyezték,

az alapítványok felelősségteljesen és eredményesen működnek,

ennek köszönhetően alapításuk óta megőrizték és gyarapították vagyonukat, amelyet oktatásfejlesztésre fordítottak.

Átvilágították az MNB alapítványait

Az alapítványok a belső ellenőrzési rendszer bevezetése érdekében külső szakértőt – a Quercustax Kft.-t valamint a KPMG Tanácsadó Kft-t – vontak be. A rendszerszemléletű átvilágításnak köszönhetően az alapítványok valós képet kaptak a jogszabályi megfelelőségükről, áll a közleményben. Beszámoltak arról is, hogy az alapítványok többezres szerződésállományának átvizsgálását – a közérdekű adatszolgáltatás szempontjából – a Réczicza Dentons Europe LLP Ügyvédi Iroda végezte.

Felidézték, hogy szeptemberben lezárultak az Óvárosháza és az Ybl-villa kivitelezési munkáival kapcsolatos első közbeszerzési eljárások is, előbbinél a legkedvezőbb ajánlat a projektmenedzsment-szolgáltatás ellátására a Friday Creative Kft.-től, míg a villa esetében a Raw Development Kft.-től érkezett. Az épületek műszakiellenőr-szolgáltatását a DVM Design Kft. látja el az év végéig.

A Pallas Athéné alapítványok közbeszerzési és beszerzési eljárásainak lebonyolítását az ingatlanok esetében a Provital Kft. végzi.