Itt az Aldi nagy bejelentése

- German  szupermarket giant Aldi   Áruház
The logo of German discount supermarket giant Aldi (north) is pictured on their trolleys on August 3, 2010 at one of their outlets in Berlin. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
További 50-60 boltot és egy új logisztikai központot építene nálunk az Aldi. Székács Tibor, a magyar leányvállalat ügyvezetője azt mondta, jövőre már a Hofer-csoport vezérigazgatója lesz.
Vágólapra másolva!

Úgy lett diszkontspecialista, hogy 1993-ban meglátta a Plus álláshirdetését, és 13 év Plus-elkötelezettség után, 2006-ban szembejött az Aldi magyarországi megjelenése – mondta a Figyelőnek adott interjújában Székács Tibor, az Aldi Magyarország ügyvezetője.

Először lettek nyereségesek

Vezetése alatt tavaly – közel 20 százalékos növekedéssel és 133 milliárd forint bruttó forgalommal – itthon először zárt nyereséggel az Aldi.

„Ha nehezen is, de megközelítettük, hiszen 100 üzlet felett lehet egyáltalán nyereséges működést elérni, de az ingatlanos cégünk segítsége is kellett ahhoz, hogy a nyereségesség kijöjjön" – ismerte el az Aldi-főnök, aki szerint ez az év is hasonló bővülést hoz. De az Aldi webdiszkontja egyhamar nem indul.

– árulta el Székács Tibor.

Forrás: AFP/Johannes Eisele

Az Aldi egyébként nem küzd munkaerőhiánnyal, igyekeznek az utánpótlásról gondoskodni. Most is 68 diák van, akik a duális képzésüket az Aldinál kapja meg.

A fizetésekről Székács Tibor azt mondta, nem okoz gondot az Aldinak, hogy az átlagnál magasabb bért fizessen dolgozóiknak. Vannak részmunkaidős állásaik is, mert sokan igénylik.

Székács Tibor januártól a Hofer-csoport vezérigazgatója lesz, az Aldi Magyarországnak pedig januártól

Bernhardt Haider lesz az új ügyvezető igazgatója.