Itt az Aldi nagy bejelentése

2016.10.13. 11:45

További 50-60 boltot és egy új logisztikai központot építene nálunk az Aldi. Székács Tibor, a magyar leányvállalat ügyvezetője azt mondta, jövőre már a Hofer-csoport vezérigazgatója lesz.

Úgy lett diszkontspecialista, hogy 1993-ban meglátta a Plus álláshirdetését, és 13 év Plus-elkötelezettség után, 2006-ban szembejött az Aldi magyarországi megjelenése – mondta a Figyelőnek adott interjújában Székács Tibor, az Aldi Magyarország ügyvezetője.

Először lettek nyereségesek

Vezetése alatt tavaly – közel 20 százalékos növekedéssel és 133 milliárd forint bruttó forgalommal – itthon először zárt nyereséggel az Aldi.

„Ha nehezen is, de megközelítettük, hiszen 100 üzlet felett lehet egyáltalán nyereséges működést elérni, de az ingatlanos cégünk segítsége is kellett ahhoz, hogy a nyereségesség kijöjjön" – ismerte el az Aldi-főnök, aki szerint ez az év is hasonló bővülést hoz. De az Aldi webdiszkontja egyhamar nem indul.
Az angliai tapasztalatok szerint nem kell kapkodnunk”– árulta el Székács Tibor.

Forrás: AFP/Johannes Eisele

Az Aldi egyébként nem küzd munkaerőhiánnyal, igyekeznek az utánpótlásról gondoskodni. Most is 68 diák van, akik a duális képzésüket az Aldinál kapja meg.

A fizetésekről Székács Tibor azt mondta, nem okoz gondot az Aldinak, hogy az átlagnál magasabb bért fizessen dolgozóiknak. Vannak részmunkaidős állásaik is, mert sokan igénylik.

Székács Tibor januártól a Hofer-csoport vezérigazgatója lesz, az Aldi Magyarországnak pedig januártól Bernhardt Haider lesz az új ügyvezető igazgatója.