Hétfő lesz a Duna House nagy napja

Duna House ingatlan
Vágólapra másolva!
Október 17-én megkezdődik a regionális ingatlan- és hitel-közvetítői hálózattal rendelkező Duna House Holding Nyrt. részvényeinek értékesítése. A nyilvános részvényjegyzés keretében a belföldi és külföldi magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek kedvezményes feltételekkel vásárolhatják meg a  DH- részvényeit.
Vágólapra másolva!

A Duna House részvények minimum ára 3900 maximum ára pedig 5250 forint. A végleges részvényárat a zártkörű jegyzésben kialakuló ár határozza meg, amely nem lehet magasabb a maximális árnál.

és ezáltal megerősíteni a régiós szerepünket. Ezt követően pedig a célunk a további nemzetközi terjeszkedés - mondta Guy Dymschiz, aki testvérével, Doron Dymschiz-cel együtt a Duna House Holding társtulajdonosa és vezetője.

Forrás: (C) Garai Antal Atom

Kedvezményes részvények is lesznek

A nyilvános jegyzés keretében kedvezményesen

összesen legfeljebb 75 ezer részvény lesz értékesíthető,

a kedvezmény mértéke a részvényár 10 százaléka. Az érvényes jegyzést leadó befektetők automatikusan jogosulttá válnak a kedvezményes részvények elérésére, jegyzőnként legfeljebb 250 darab részvény erejéig.

Nagy Kálmán, a Concorde Értékpapír Zrt. igazgatója, a részvényjegyzés vezető forgalmazójaként elmondta, hogy a nyilvános és a zártkörű értékesítés keretében összesen legfeljebb 900 ezer darab törzsrészvény értékesítésére kerülhet sor a társaság 3.060.000 darab törzsrészvényéből.

A nyilvános értékesítés keretében 150 ezer darab részvény lesz elérhető, e keretből kerül felajánlásra a 75 ezer darab kedvezményes részvény.

Forrás: Origo

Amennyiben túljegyzés alakul ki, a nyilvános részvényértékesítés keretében felajánlott részvénymennyiség a zártkörű, intézmények számára felajánlott 750 ezer részvényből legfeljebb további 450 ezer darab részvénnyel egészülhet ki. Túljegyzés esetén legfeljebb további 90 ezer darab (Green Shoe) részvény kerülhet értékesítésre.

A BÉT célja, hogy támogassa a vállalatokat

A Duna House részvényeivel való tőzsdei kereskedés megkezdésére előreláthatóan a jegyzési időszak lezárását követő

2-4 héten belül kerülhet sor.

„Nagy öröm számunkra, hogy rövid időn belül egy újabb magyar vállalat választja a Budapesti Értéktőzsdét, és itt von be friss tőkét növekedési terveinek megvalósításához. A BÉT stratégiájának egyik legfontosabb eleme, hogy egyre több vállalat jelenjen meg a hazai parketten, és válassza a tőkebevonásnak ezt a módját. A tőzsdei jelenlét nem csak az oda belépő vállalatok, hanem az egész gazdaság számára kedvező.

A nyilvános működésnek köszönhetően javul a jegyzett cégek hatékonysága és versenyképessége, így a tőzsde végső soron a magyar gazdaság növekedéséhez is hozzájárul. A BÉT célja, hogy szakmailag támogassa azokat a hazai vállalatokat, amelyek potenciális új kibocsátók lehetnek."– mondta Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.