Sí- és focipálya épülhet a csillaghegyi strandon

Csillaghegyi strand
Vágólapra másolva!
A beruházás a 9 hektáros strand területének 2 százalékát érintené. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a meglévő, használaton kívüli és elhanyagolt nagypályás futballpályás, salakborítású futópályás és aszfaltos teniszpályás területet szeretné újrahasznosítani.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint nem akarnak fákat kivágni, hanem az elhanyagolt, több évtizede gondozatlan cserjés, bokros területet akarják rendbe tenni. Előzetes felméréseik szerint védett fa nincs a területen, a rendezés menetét a koncessziós eljárás nyertesével tervezik meghatározni.

A pályák több száz gyereknek biztosítanának sportolási lehetőséget.

A pályázat már másodszor jelent meg, célja a Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda színvonalának és forgalmának a növelése.

Ha megvalósul a beruházás, nem csak fürdeni lehet majd a strandon Forrás: Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A közlemény szerint a koncessziós díj mértéke értékelési szempont az eljárásban. Az érdeklődő gazdasági szereplőknek a sípálya és környezete építése és üzemeltetése, hasznosítása esetében legalább havi nettó 100 ezer forint koncessziós díjat kell fizetniük, míg a díj a futballpálya és környezete építése és üzemeltetése esetében legalább havi nettó 250 ezer.