Ilyen olcsón még nem vett mosószert

Plázastop, nem építhet boltokat a Penny Market és a Lidl Fóton
Vágólapra másolva!
Új áruházat nyit a Lidl. Az áruház honlapján lévő szórólapból kiderül, hogy nagyon sok terméket 20-30, de akár 40 százalékkal is olcsóbban adnak a nyitás hetében. Többek között mosószerek, húsfélék, tejtermékek, pékáruk is akciós áron vásárolhatók meg.
Vágólapra másolva!

A Lidl Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét, ma pedig már több mint 160 áruháza van és több mint 4000 munkavállalót foglalkoztat. A cég termékeinek közel 60 százalékát magyar beszállítóktól szerzi be. Az új bolt a VIII. kerületben nyílik október 20-án vagyis csütörtökön reggel.

Forrás: AFP/Mychele Daniau

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a magyar kiskereskedelmi forgalom növekedése 38 hónapja folyamatosan tart. A kiskereskedelmi forgalom 5,8, naptárhatástól megtisztítva 4,3 százalékkal nőtt augusztusban az előző év azonos időszakához képest.

Új üzlet, új üzlet hátán

Az Aldi múlt héten jelentette be, hogy további 50-60 boltot és egy új logisztikai központot építene Magyarországon.

Hiába a plázastop elég sok kereskedelmi üzletlánc terjeszkedik.

Legutóbb a Praktiker is új áruházat nyitott Budapesten és a Decathlon is egy új üzlettel a Nyugati téren vetett lábat. A Spar is tovább folytatja az expanziót, szeptemberben nyitott új üzletet Szombathelyen.

A sportszeróriás a belvárosban nyitotta meg a legújabb üzletét Forrás: MTI/Balázs Attila

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint az év eleji várakozásainál erőteljesebb ütemben nőtt a kiskereskedelmi forgalom az idei első nyolc hónapban, az év egészében 5 százalék körüli emelkedésre számítanak.