Feltűnő változás jön a Sparokban

Vágólapra másolva!
Újfajta jelölést alkalmaz a Spar a különleges élelmiszereknél. Az áruházak polcain nagyobb felületet és színkódot, piktogramokat kapnak a bio- és a glutén-, illetve laktózmentes élelmiszerek.
Vágólapra másolva!

Hazánkban is egyre többen vannak, akik egészségi állapotuk miatt keresik a laktóz- vagy gluténmentes, valamint a nem hétköznapi étrendű termékeket – mondta Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője.

A speciális táplálkozás körébe tartozó termékeket a vásárlók öt fő kategóriába – laktózmentes, gluténmentes, biotermékek, speciális élelmiszerek, tudatos táplálkozás termékei – sorolva, egyedi jelzéssel ellátva találhatják meg a Sparokban és Intersparokban.

Forrás: Origo

A laktózérzékenység a felmérések szerint a felnőtt lakosság egyharmadát érinti, gluténérzékenység esetén minden olyan élelmiszer kerülendő, amelyben a gluténmennyiség meghaladja a 20 mg/kg-ot.

A polcokon a kategóriának megfelelő színkóddal és piktogrammal ellátott informatív polccsík, a polcok felett belógatott táblák, a polcok előtt padlómatrica segíti majd a vásárlókat a tájékozódásban. A speciális termékeket egy helyen, de egymástól jól megkülönböztethetően találják meg a jövőben a vásárlók.