Óriásit lép az IKEA

retail Horizontal The logo of IKEA is pictured outside Europe's biggest Ikea store in Kungens Kurva, south-west of Stockholm on March 30, 2016. 
Ikea founder Ingvar Kamprad, who built a global business empire with revolutionary flat-pack furniture and dal
The logo of IKEA is pictured outside Europe's biggest Ikea store in Kungens Kurva, south-west of Stockholm on March 30, 2016. Ikea founder Ingvar Kamprad, who built a global business empire with revolutionary flat-pack furniture and dallied with Nazism in his youth, turned 90 today. / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Egymás után több új áruházat nyit Romániában az IKEA a következő öt évben. Jövőre Bukarestben, 2020–2021-ben pedig Brassóban, Kolozsváron és Temesváron is áruházakat nyit a svéd multi.
Vágólapra másolva!

Jövőre Bukarestben, 2020–2021-ben pedig Brassóban, Kolozsváron és Temesváron nyit egy-egy üzletet az IKEA, közölte sajtótájékoztatón a svéd lakberendezési áruházlánc délkelet-európai részlegének vezérigazgatója – írja a Maszol.ro.

Stefan Vanoverbeke elmondta,

a második romániai áruházukat 2018 végén nyitják meg,

szintén Bukarestben. Ez a beruházás a telek megvásárlásával együtt 80 millió eurójába került a cégóriásnak. Az új áruház 36 ezer négyzetméteres lesz, 10 ezer négyzetméterrel nagyobb a már meglévő fővárosi üzletüknél.

Erdélyben terjeszkedik az IKEA Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Az Economica.net szerint a vezérigazgató az IKEA középtávú romániai terveiről is elárult részleteket: Brassóban, Kolozsváron és Temesváron már telkeket keresnek egy-egy áruház megnyitásához. Vanoverbeke ígérete szerint ezek az új üzletek 2020–21-ben nyílnak meg.

Az IKEA jelenlegi bukaresti áruházát évente több mint hárommillió vásárló keresi fel. A múlt év szeptembere és 2016 augusztusa között 21 százalékkal nőtt a forgalmuk.