Kezdődik az adóoptimalizálási hajrá

Áder János; Herczegh Anita; Kardosné Gyurkó Katalin
Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (k)
Vágólapra másolva!
A következő hetekben jelentős lendületet vehet a nyugdíjbiztosítások értékesítése, valamint az ezekbe a konstrukciókba befizetett eseti díjak volumene is, a 2014-ben bevezetett 20 százalékos adójóváírás összegének maximalizálása miatt - mondta Bunghardt Csaba, a Vienna Life Biztosító igazgatósági tagja.
Vágólapra másolva!

Az év végéhez közeledve mind az önkéntes nyugdíjpénztár, mind az egészségpénztár kiváló lehetőség az adóoptimalizálásra, hiszen

az éves befizetések 20 százaléka, legfeljebb 150 ezer forint adókedvezményként érvényesíthető.

A szakember szerint az adójóváírással támogatott nyugdíjbiztosítások jelentik az egyik fő hajtóerőt a biztosítási piacon. Az elmúlt években ezeknek volt köszönhető a rendszeres díjas életbiztosítások piacán tapasztalt konszolidált növekedés is.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Az adójóváírás mértékét az adott évben befizetett biztosítási díjak alapján határozzák meg. Ennek összegét az ügyfelek a rendszeres díjakon felül befizetett, eseti díjakkal maximalizálhatják, mondta a Vienna Life Biztosító igazgatósági tagja.

Az adókedvezményes nyugdíjbiztosítások száma hazánkban közel 3 év alatt átlépte a 150 ezret, s egy

átlagos ügyfél nagyjából 200 ezer forintot tesz félre évente

e nyugdíjcélú öngondoskodási konstrukció segítségével.

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének adatai szerint az önkéntes nyugdíjpénztári tagok tavalyi befizetéseik után rekordösszegű,

7,2 milliárd forintos adóvisszatérítést

kaptak egyéni számláikra.