Turbó körfogalom lesz a Megyeri hídnál

MTVA hírlevél MTVA hírlevél Budapest, 2011. június 13.
A Megyeri híd Budapest határában. Az M0-ás északi Duna-hídja Újpestet köti össze Budakalásszal, a Szentendrei-szigeten keresztül.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Budapest, 2011. június 13. A Megyeri híd Budapest határában. Az M0-ás északi Duna-hídja Újpestet köti össze Budakalásszal, a Szentendrei-szigeten keresztül. MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Vágólapra másolva!
Elkezdődik az M0-s és a 11-es főút körforgalmának átépítése. A környéken lakók korábban petíciót indítottak azért, mert a körfogalom miatt komoly dugók alakultak ki a környéken csúcsforgalom idején. Az autósok sokszor elkéstek munkahelyükről, a buszok sem tudták tartani a menetrendet. A körfogalomból turbó körforgalmat építenek.
Vágólapra másolva!

Mától elkezdődik az M0-s és a 11-es főút körforgalmának átépítése. Turbó körforgalom lesz a régi helyett – írja a Budakalasz.hu.

A csomópont munkaterületét november 10-én adta át a megbízó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kivitelezést végző Swietelsky Magyarország Kft. részére.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint az átépítéssel kapcsolatos forgalomkorlátozás 0. ütemét 2016. november 15-én vezetik be.

Forrás: budakalasz.hu

Pályaszerkezet-építési munkákat végeznek mától a körforgalom körpályája forgalom elől jelenleg is elzárt telületén. A forgalmi rend a jelenlegihez képest nem változik.

A Megyeri híd lehajtójánál lesz a turbó körforgalom Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

A munkaterületen az ideiglenes forgalomtechnika kiépítése, továbbá az építőanyag munkaterületre való kiszállítása során kell számítani nagyobb, de rövid idejű fennakadásokra.