Vágólapra másolva!
Öt százalékos növekedést értek el a Budapest Gyógyfürdői Zrt. állandó fürdői az idei év első kilenc hónapjában. Január és szeptember között közel 2,2 millió vendég kereste fel a fürdőket. A vendégek nagyrésze külföldi volt.
Vágólapra másolva!

A legtöbb vendég idén is a Széchenyi fürdőt kereste fel. A fürdőkben végzett legutóbbi kutatás alapján a történelmi fürdőkben idén is jelentős a külföldi vendégek aránya. A Széchenyi és Gellért fürdő esetében ez az arány megközelíti a 80 százalékot, míg a Rudas fürdőben a vendégek közel fele külföldi.

A külföldi vendégek többsége nyugati-európai országokból (Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország) és az Amerikai Egyesült Államokból érkezik.

A küldföldi vendégek aránya a Széchenyiben megközelíti a 80 százalékot Forrás: MTI/Friedmann Endre

Budapesten került megrendezésre az EuroCHRIE éves konferenciája, mely minden évben a szálloda és vendéglátás képzőintézményeinek, valamint a kapcsolódó globális cégeknek és a helyi szolgáltatóknak a meghatározó seregszemléje.

Az eseményen 250 szakértő vett részt több mint 30 országból.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. elnyerte az EuroCHRIE regionális díját.

A díjat az adott régióban a vendéglátás, illetve a turizmus iránt, kiemelkedően elkötelezett szervezetek kapják meg – közölte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.