Hatalmas változás a ferihegyi repülőtéren

210 férőhelyes új parkolót kaptak a taxisok
210 férőhelyes új parkolót kaptak a taxisok
Vágólapra másolva!
Új, 210 férőhelyes parkolót adott át a taxisoknak a Budapest Airport a Liszt Ferenc repülőtér 2-es terminálja mellett. Az úgynevezett pufferparkoló nagyobb területen jobb körülményeket biztosít a fuvarozóknak, ráadásul a repülőtéri úthálózatba is előnyösebben csatlakozik.
Vágólapra másolva!

A Budapest Airport a repülőtéri hotel építése miatt egy új területet jelölt ki a taxik számára, ahol a rendelés előtt várakozhatnak.

A területet

60 százalékban a repülőtér szerződött partnere, a Főtaxi használja,

40 százalékban pedig más budapesti taxitársaságok.

Nemsokára a Budapest Airport külön női és férfi mosdót, valamint fűtött büféhelyiséget is kialakít, hogy még komfortosabb legyen a parkoló.

210 férőhelyes új parkolót kaptak a taxisok Forrás: Richard Galyas

A Budapest Airport 2006-ban kötött üzemeltetési megállapodást a Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Kft.-vel, amelyben vállalta a vagyonkezelésében levő területeken taxiállomás létesítését, fenntartását és működtetését. Ezt már kétszer is meghosszabbították, így a jelenleg hatályos szerződés 2021. május 21-én jár le, mondta Komáromi Endre, a Budapest Közút igazgatója.

A repülőtér az elmúlt években nyílt üzleti kapcsolatot alakított ki a budapesti taxis közösséggel, közölte Manel Moreno, a Budapest Airport közútielőtér-kereskedelmi szolgáltatások vezetője.

A szakember bízik abban, hogy valamennyi nagy budapesti taxiszolgáltató és partnereik elégedetten használják az új parkolót, ami már a nagyobb nyugat-európai repülőtereken rendelkezésre álló létesítményekkel is összemérhető.