Videótolmács-szolgáltatást indít a jegybank a siketeknek

jelel, jeltolmács, kéz, jelnyelv
Miskolc, 2011. február 27. Szabó Ildikó jelnyelvi tolmács jelel Jean Poiret: Őrült nők ketrece című komédiájának előadásán, 2011. február 26-án este, a Miskolci Nemzeti Színház kamaraszínházában. A vidéki színházak közül az elsők között csatlakozott a miskolci teátrum a 90 decibel Projekthez, amelynek fő célja, hogy a siketek és nagyothallók is egyenlő módon részesüljenek a színházi kultúrából, az előadásokon ezen nézők is élvezhessék a bemutatásra kerülő darabokat. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
Videótolmács-szolgáltatást indít december 1-től a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével (SINOSZ) együttműködve a hallássérült ügyfelek egyenlő esélyeinek megteremtésére, illetve szintén e naptól kezdve a jegybank ingyenes zöld hívószámon fogadja az ügyfelek hívásait telefonos ügyfélszolgálatán - közölte az MNB.
Vágólapra másolva!

A videótolmács-szolgáltatáshoz előzetes időpontfoglalás nélkül, azonnal, valós időben hívható jelnyelv tolmácsok segítik a kommunikáció akadálymentesítését.

A jelnyelvet nem ismerő hallássérült ügyfeleknek írásban nyújt segítséget a szolgáltatás.

A jegybank a szolgáltatás bevezetésével kívánja felhívni a figyelmet az esélyegyenlőséget előmozdító bánásmódra és a társadalmi felelősségvállalásra.

Jelnyelvi tolmácsok segítenek a siketeknek az MNB-ben Forrás: MTI/Vajda János

Kiemelték: a kommunikáció akadálymentesítése révén nem csupán a panaszkezelés válik gördülékennyé, hanem nőhet a hallássérült ügyfelek pénzügyi tájékozottsága, tudatossága is.

December 1-től a jegybank, illetve a Pénzügyi Békéltető Testület telefonos ügyfélszolgálatának hívószáma ingyenesen hívható 80-as zöld számmá változik.