Kétezer milliárd mehet a magyar vállalkozásokhoz

Csepreghy Nándor
Budapest, 2016. február 26. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára beszédet mond a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) által szervezett Fiatal Gazda Konferencián a fővárosban 2016. február 26-án. A fiatal gazdák a kormány stratégiai partnerei, kiemelt figyelmet kapnak a Földet a gazdáknak programban és a földbérleti pályázatoknál. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A magyar vállalkozások mintegy 2000 milliárd forintnyi forrásra számíthatnak 2017-ben.
Vágólapra másolva!

Idén mintegy

1600 milliárd forintot osztottak szét pályázatokon - mondta el Csepreghy Nándor,

a miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Szerinte jövőre még "ambiciózusabb év elé néz Magyarország", a makrogazdasági mutatók jól alakulnak, soha nem látott alacsony mértékű költségvetési hiány, és inspiráló gazdasági növekedés várható.

Magyarország azért is érdekelt a gyors pályázati kiírásban és kifizetésében, mert Nagy-Britannia távozásával az egyik legerősebb tagállamát veszíti el az Európai Unió - mondta Csepreghy. A britek jelentős befizetői voltak az uniós kasszának, ha pedig a brexitre nem reagál kellő gyorsasággal a magyar kormány, azt a vállalkozók is megérezhetik.

Csepreghy Nándor Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A Széchenyi Programirodákról szólva elmondta: a hálózat feladata, hogy állami szervezetként ingyen támogassa a pályázókat. Felidézte: a 2007-2013-as uniós pénzügyi ciklusban a pályázatírók méltatlanul sok pénzt vittek el. Olyan rendszert hoztak ezért létre, amelyet minden magyar állampolgár, vállalkozás és önkormányzat ingyenesen tud használni, segítségükkel pedig a pályázók képessé válhatnak arra, hogy saját maguk, közvetítők nélkül is kezelni tudják pályázataikat - mondta.