A dél-koreai elnök barátnője egy lovat kapott a Samsungtól

samsung ajtó cég logó
Kellenek az új telefonok, ha már a Note7 akkumulátorát elszúrták
Vágólapra másolva!
A dél-koreai elnök barátnőjének lánya egy lovat kapott a Samsungtól, és ezt a BBC tudósítása szerint a cég el is ismerte.
Vágólapra másolva!

Tovább gyűrűzik a dél-koreai korrupciós botrány, miután kiderült, hogy a Samsung egy lovat ajándékozott Pak Gun Hje elnök barátnőjének, Csoj Szun Szilnek, illetve az ő lányának.

Nyolc cég már elismerte, hogy különböző adományokkal támogatták az elnököt,

de azt tagadják, hogy ezért cserébe bármit is kértek volna, derül ki a BBC tudósításából.

Legutóbb a Samsung keveredett gyanúba, sőt, ennél azért több is van a dél-koreai gyártó kontóján: összesen 20,4 milliárd vont, azaz mintegy 17,46 millió dollárt (körülbelül 5 milliárd forint) adományozott két alapítványnak, amelyeket éppen Csoj Szun Szil működtet.

A Samsungot is elérte a dél-koreai korrupciós botrány Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Hogyha ez még nem lenne elég,

az ügyészek szerint a Samsung lovas képzésekre is adott 3 millió dollárt,

ugyanis Csoj Szun Szil lánya lovagolni tanult. Csak a ló ára – amit a Samsung fizetett – körülbelül 850 ezer dollár körül volt.

A cég alelnöke, Jay Y. Lee nagyon sajnálja, hogy a Samsung belekeveredett a botrányba, és azt mondta, mindenért vállalják a felelősséget, amennyiben bebizonyosodnak a vádak.

Már távozna az elnök?

A korrupciós botrányba keveredett Pak Gun Hje november végén bejelentette, hogy kész azonnal lemondani tisztségéről. Az államfő így próbálná meg elkerülni az alkotmányos felelősségre vonását és leváltását célzó eljárás elindítását, ugyanis Pak Gun Hje megítélése az egyre mélyebb korrupciós botrány miatt történelmi mélypontra süllyedt.

Az elnök bejelentése előtt néhány nappal rekordot döntött a dél-koreai tüntetés: több százezer ember tüntetett Szöul központjában a dél-koreai államfő lemondását követelve.