Erre még az IKEA-csoport sem számított

IKEA,visszavonul Ingvar Kamprad, az IKEA vezére
Vágólapra másolva!
Az IKEA-csoport nettó nyeresége 19,6 százalékkal, 4,2 milliárd euróra nőtt az augusztusban zárult üzleti évben – tette közzé eredményeit szerdán a svéd bútorgyártó vállalatcsoport. 
Vágólapra másolva!

A társaság bevétele 7,1 százalékkal, 34,2 milliárd euróra nőtt. A forgalom mind a feltörekvő, mind a fejlett piacokon növekedett.

A lezárt pénzügyi évben a társaság

tizenkét áruházat és tizenkilenc kisebb értékesítési pontot nyitott,

és hamarosan többek között Szerbiában is megnyílik az első IKEA-áruház. Magyarországon pedig 2017 tavaszán nyílik a harmadik IKEA-áruház.

Az IKEA Group a most lezárt pénzügyi évben 7,1 százalékkal növelte bevételét Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

A vállalat legnagyobb piacai Németország, az Egyesült Államok, Franciaország, Nagy-Britannia és Svédország, míg legnagyobb mértékben Kínában növekszik a társaság.

A svéd cég összesen 28 országban 340 áruházat működtet.

A bútorgyártó jelentős hangsúlyt fektet arra, hogy környezetbarát módon üzemeljen. Szerdai bejelentése szerint a társaság egymilliárd euró értékű befektetéssel kívánja csökkenteni az ökológiai lábnyomát. Többek között erdészetekbe, és olyan vállalkozásokba tervez befektetni, amelyek az újrahasznosítás és a bioanyagok felhasználása terén segíthetik környezettudatos törekvéseit.

A cég elmondása szerint a

2016-ban az energiafelhasználásának 71 százalékát fedezi megújuló forrásokból,

többek között nap- és szélenergia segítségével. 2020-re már teljes mértékben saját forrásból tervezi fedezni energiaszükségleteit az IKEA csoport.

Szerkezetkész Magyaroszág legnagyobb IKEA-ja

Az IKEA szerdán Budapesten közölte, hogy háromszáz új dolgozót vesz fel a jövő tavasszal megnyíló új soroksári áruházába, a munkaerő toborzása október óta tart.

A soroksári új IKEA 2017 tavaszán nyílik Fotó: Mudra László - Origo

Az IKEA Magyarország árbevétele a legutóbbi nyilvános adatok szerint a 2015. augusztus végéig tartó pénzügyi évben csaknem

14 százalékkal, 47 milliárd forintra nőtt.

Az adózott eredmény 2,477 milliárd forintra emelkedett az egy évvel korábbi 1,628 milliárd forintról.