Az adventi időszakban az adományozási kedv is élénkebb

MikulásGyár a budapesti Felvonulási téren
Vágólapra másolva!
Egyre több civilszervezet és cég szervez az adventi időszakban karácsonyi adománygyűjtést. A cél az, hogy azoknak a karácsonya is boldog legyen, akik nem tudnak ajándékot venni gyerekeiknek, és azoknak is kerüljön egy tál étel az asztalukra szenteste, akiknek egyébként csak zsíros kenyérre futná.
Vágólapra másolva!

Az Ökumenikus Segélyszervezet országos adventi pénzadománygyűjtéséhez bárki csatlakozhat a szervezet honlapján és a

1353-as adományvonalon,

hívásonként, illetve sms-enként 250 forinttal lehet támogatni a szervezet munkáját.

A 1353-as szám hívsásval 250 forinttal lehet támogatni az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját Fotó: Polyák Attila - Origo

Ahogy a felhívás jelmondata az „ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek" is hangsúlyozza ez az ünnepi összefogás nem az ajándékozásról szól. Azért gyűjt a segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.

Cipősdoboz akció

A nehézsorsú gyerekeknek szánt ajándékokat országszerte mintegy 200 gyűjtőponton várja december 18-ig a Baptista Szeretetszolgálat. A Cipősdoboz Akció nevű adománygyűjtő programot 13 éve indították.

Azt kérik az adományozóktól, hogy új vagy újszerű ajándékokat tegyenek a dobozokba, és írják rá, hogy hány éves és milyen nemű gyereknek szánta az adományozó a csomagot. A hagyományos csomagokon túl, a

1355-ös adományvonal hívásával 300 forinttal is lehet támogatni a programot,

illetve a Bookline internetes könyváruház felületén adományjegy vagy egy cipősdobozba kerülő könyv online vásárlásával is lehet adakozni.

Ruhát is lehet gyűjteni

Több mint egy tonna ruhaneműt, játékot és tartós élelmiszert gyűjtött az Abroncs Kereskedőház is az elmúlt négy hétben. A felajánlást a cég vezetői a Máltai Szeretetszolgálatnak adták, a karitatív szervezet pedig nehéz sorsú családokat segít az adományból.

A hagyományteremtő kezdeményezéshez a cég több mint száz munkatársa csatlakozott és novemberben összesen

egy tonnányi felnőtt és gyermek ruhaneműt, könyvet, gyermekjátékot, valamint tartós élelmiszert ajánlottak fel,

mondta Penziás Réka HR és kommunikációs igazgató.

Az állatokról se feledkezzen meg

A NOE Állatotthon szombaton tartja a hagyományos állatok karácsonyát. Azt kérik, hogy

lepjék meg valamelyik védencünket egy kis figyelmességgel.

Forrás: Thinkstock

Nem csak kutyusoknak és cicáknak, de a gazdasági udvar lakóinak is lehet örömet okozni kukoricadarával, magkeverékekkel, zöldséggel és gyümölccsel is.

Csak ennyit írjon a dobozra, Mikulásgyár!

A Mikulásgyár akcióban már az ország

tizenkét pontján lehet adományokat leadni.

Bővítve a repertoárt, idén a Debrecen, a Kanizsa, a Kaposvár, a Miskolc, a Szeged, a Szolnok és a Zala Plazában is lesz Mikulásgyár. Azok, akik nem tudnak eljutni a bevásárlóközpontokba, a legközelebbi postán ingyenesen adhatják fel adományaikat.

Csak annyit írjon a dobozra, hogy Mikulásgyár és a posta tudja, hova kell vinni Forrás: MTI/Mohai Balázs

Elég a dobozra ráírni, hogy „Mikulásgyár", és a Magyar Posta dolgozói tudni fogják, hová is kell szállítani az adományokat. Idén a Mikulásgyárban és a fővárosi Városház parkban, az adventi vásárban a Köszi, jól vagyok! program keretében mentálhigiénés segítséget is kaphatnak rászorulók.

Az almakampány is beáll a Mikulásgyár mögé

Az almafogyasztást népszerűsítő promóciós program keretében

500 kg almát ajánlott fel a Mikulásgyár részére

a Földművelésügyi Minisztérium, az Agrármarketing Centrum, a FruitVeB Magyar Zöldség - Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Jótékony taxi?

Karácsonyig taxizás közben is jótékonykodhat bárki, aki a fővárosi taxik közül a Taxify autóit választja utazásához és a telefonos alkalmazáson keresztül rendel. Az adományozásban résztvevő sofőrök

fuvarjaik után 30 Ft-ot ajánlanak fel, majd a befolyt összeget a cég megduplázza.

Szavazás során az utasok dönthetik el, hogy a pénzzel melyik három szervezet támogassa a Taxify.