A posta viszi ki az Erzsébet-utalványokat

Erzsébet-utalvány, Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, hideg és meleg étkezési utalvány, cafeteria
Vágólapra másolva!
Megállapodott a Magyar Posta az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósággal a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítéséről - közölte a posta.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a posta mindent megtesz azért, hogy a nyugdíjasok a lehető leghamarabb megkapják a küldeményeket, legkésőbb december 31-ig. A Magyar Posta a küldeményeket a megállapodás szerint

400 forintért kézbesíti.

A posta 400 forintért vállalta az utalványok kézesítését Forrás: MTI/Kollányi Péter

A nyugdíjasok személyesen tudják átvenni a küldeményt, amely tartalmazza az utalványokat és egy rövid tájékoztatót. Amennyiben a címzett nincs otthon,

értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett.

Az utalványok ezzel az értesítővel 10 munkanapig átvehetőek a címhez tartozó letéti postán.

Nem kell adót fizetni utána

Nem kell adóbevallást készíteni a nyugdíjasoknak járó Erzsébet-utalványok után - ezt tehnap közölte az Nemzetgazdasági MInisztérium.

A tárca sajtóhírekre reagálva hangsúlyozta: a decemberben minden nyugdíjasnak járó 10 ezer forint értékű Erzsébet utalvány közterheit a személyi jövedelemadóról szóló törvény értelmében az állam fizeti meg, és az adóhatósággal szembeni elszámolás is az államot terheli.

A nyugdíjasoknak csak el kell költeniük az utalványokat, más teendőjük nincs, a juttatás miatt nem kell adóbevallást készíteni.