Meglepő eredmény a magyarok bakancslistáján

Gili Trawangan Bali Indonézia Utazás Fedezd fel Balit, másképp! 3 festői sziget, amiket mindenképp látnod kell
Vágólapra másolva!
Egy nem reprezentatív kutatás szerint csak az ötödik helyen szerepel a magyarok bakancslistáján a pénz. Megelőzi az, hogy valami nagy tettet akarnak véghezvinni a válaszadók. De a lista élén szerepel a boldogság és a különös élmény is.
Vágólapra másolva!

A bakancslista első helyén toronymagasan az utazás szerepel, amit a válaszadók 70 százaléka jelölt meg legfőbb vágyaként. A legtöbben valamilyen különleges helyre szeretnének eljutni, mint a Hawaii-szigetek, a Bahamák vagy a Grand Canyon.

Az utazás az első helyet szerezte meg Forrás: Thinkstock

Emellett sokan hazánkat szeretnék jobban bebarangolni, míg mások civilizációtól elzárt helyekre akarnak eljutni, néhányan pedig űrutazásról álmodnak.

Ez Magyarország bakancslistája

  • Utazás
  • Különleges élményt átélni
  • Boldog kapcsolat
  • Nagy tettet véghezvinni
  • Pénzügyi siker


A lista második helyén a különleges élmények átélése áll. A válaszadók 43 százaléka szeretne élete során legalább egyszer valami rendkívülit átélni. Például ejtőernyőzni, vadvízen evezni, búvárkodni, delfinekkel úszni vagy tengerparton lovagolni.

Boldog emberi kapcsolatra a válaszadók 37 százaléka vágyik.

A boldog párkapcsolat mellett, a családi és baráti kapcsolat is a listán szerepel. Sokan vágynak szerelemre, mások családot szeretnének alapítani. Van, aki a külföldön élő barátnőjét szeretné viszontlátni, míg másnak a leghőbb vágya kibékülni a szerelmével.

Magyarország képzeletbeli bakancslistájának negyedik helyén valamilyen különleges egyéni teljesítmény elérése szerepel. A válaszadók 27 százaléka vágyik olyan fizikai vagy szellemi kihívásra, mint lefutni a maratont, meghódítani egy hegycsúcsot vagy megtanulni valamit: egy idegen nyelvet, hangszeren játszani, táncolni – derül ki a Meglepkék.hu kutatásából.

A pénz csak ötödik az emberek listáján. A válaszadók 28 százaléka vágyik pénzügyi és anyagi sikerre. A legtöbben már anyagi biztonsággal is beérnék, míg mások gazdagok akarnak lenni, vagy megnyerni a lottó ötöst – írja a Meglepkék.hu kutatása.