Nem biztos, hogy fizet a biztosító, ha kigyullad a karácsonyfa

Vágólapra másolva!
Magyarországon a lakásbiztosítások a tűzesetekre is kiterjednek, mondta el a Mabisz szóvivője. Ugyanakkor ha valaki nem engedélyzett forrásból vásárolt égősort, arra hivatkozhat a biztosító.
Vágólapra másolva!

A lakásbiztosítások a karácsonyi tűzesetekre is kiterjednek, Magyarországon a tűz és elemi károk minden biztosítási szerződésben benne vannak, hangsúlyozta a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szóvivője csütörtökön a közmédia műsorában, hozzátéve, hogy például az Európai Unió más országában ez nem általános.

Óvatosnak kell lenni

Gilyén Ágnes elmondta: a karácsonyi időszakban a katasztrófavédelem azt javasolja a lakosságnak, hogy minden esetben körültekintően vásároljon égősort, a csillagszórót pedig ne a fákon, hanem kézben tartva gyújtsák meg, ugyanis nem mindig lehet megítélni, hogy mennyire lehet száraz a fa, és akár meg is gyulladhat.

Nem mindegy, honnan van az égősor

Kérdésre válaszolva a szóvivő kifejtette, ha nem engedélyezett forrásból származó égősort vásárolt valaki és emiatt gyullad fel a karácsonyfa, ebben az esetben a biztosító hivatkozhat erre, még akkor is, ha az adott személy rendelkezett lakásbiztosítással.