A brit parlament szerint is leléphetnek a bankok a Cityből

angol zászló öltöny ruha kalap York, England.
YORK, ENGLAND - AUGUST 20: Friends wearing Union Flag jackets attend the annual classical Proms Spectacular concert held on the north lawn of Castle Howard on August 20 2016 in York, England. This popular outdoor picnic concert celebrates the best of British with a rousing medley of traditional orchestral anthems from the English National Orchestra and guest performances from soloist Aled Jones. (Photo by Ian Forsyth/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Távozásra kényszerítheti a londoni City pénzügyi szolgáltatási cégeit, ha nagyon rövid időn belül nem tisztázódik, hogy a brit EU-tagság megszűnése után milyen feltételekkel tevékenykedhetnek az Európai Unióban maradó országok piacain - áll a brit törvényhozás felsőházának csütörtökön ismertetett jelentésében.
Vágólapra másolva!

A Lordok Háza EU-bizottságának pénzügyi albizottsága az 55 oldalas tanulmányban a kockázatok súlyosságát illusztrálva kifejti, hogy Nagy-Britannia a pénzügyi és biztosítási szolgáltatások legnagyobb exportőre a világon: e szolgáltatásexportjának nettó értéke meghaladja az évi 70 milliárd dollárt. A jelentés szerint a City bankjai és a kiszolgáló háttérintézmények a brit költségvetés teljes jövedelemadó-bevételeinek 12 százalékát, a társaságiadó-bevételek 15 százalékát adják, és a szektor 1,1 millió alkalmazottat foglalkoztat, egyharmadukat Londonban.

Dominic Raab volt miniszter szerint Rogers a lehető legrosszabb forgatókönyvet állítja be reális jövőképnek Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Jack Taylor

Sir Ivan Rogers, az ország EU-s nagykövete a napokban mondta a BBC-nek, hogy az uniós vezetők szerint

a kilépési folyamat csak a 2020-as évek elején zárul majd le.

Az uniós országokkal való új szabadkereskedelmi egyezmények kidolgozása pedig akár egy évtizedig is elhúzódhat. Mert, hogy az országnak szüksége lesz rá, hogy minden EU-taggal ilyen megállapodást kössön - tette hozzá.

Nem mindenki ért egyet ezzel az állásponttal. Dominic Raab volt miniszter szerint Rogers a lehető legrosszabb forgatókönyvet állítja be reális jövőképnek.

A kilépést akár 2 év alatt is le lehet zavarni, utána meg már neki is lehet állni a szabadkereskedelmi szerződések tárgyalásainak

- véli Raab.

Rogersszel ért viszont egyet a liberális demokrata volt miniszterelnök-helyettes Nick Clegg. "Dolgoztam együtt vele. Tudja, mit beszél."