Japán tranzakciós rekord

Vágólapra másolva!
Az Asahi 127 éves történetének legnagyobb értékű ügylete az öt korábbi kelet-közép-európai SABMiller leányvállalat japán sörgyártó általi felvásárlása – jelezte az Allen & Overy, amely a japán céget vezető tanácsadóként segítette vállalatfelvásárlási (M&A), kereskedelmi, versenyjogi, bankjogi, adóügyi és munkajogi kérdéseinek megoldásában az AB InBev-vel végrehajtott fúzió előtt.
Vágólapra másolva!

A 7,3 milliárd euró értékű tranzakció lezárása 2017-ben várható. 2016 első felében az Asahi 2,55 milliárd euróért felvásárolta a Peroni, Grolsch and Meantime sörmárkákat. Ebben az ügyletben szintén az A&O volt az Asahi jogi tanácsadója.

A tranzakciót az A&O londoni irodájának vállalati partnere, Richard Hough irányította, a lengyelországi, csehországi, szlovákiai, magyarországi és romániai A&O irodák bevonásával. A helyi szakemberekre jelentős szerep hárul az ügyletben, amely rendkívüli mérete miatt kiterjedt átvilágítást igényelt, továbbá számos helyi jogi szempont figyelembevételét tette szükségessé.

Említést érdemel közülük a Grupa Allegro 3,25 milliárd dolláros értékesítése (ami Lengyelország történetének második legnagyobb M&A tranzakciója), a Profi Rom eladása Romániában, a Corvinus és az EBRD befektetése az Erste Bank Hungary pénzintézetbe, valamint a Slovenske elektrarne értékesítése Szlovákiában." – mondta Hugh Owen, az A&O partnere, a tranzakcióban résztvevő magyarországi munkatársak és a South Eastern Europe Desk vezetője.