Bejött az újítás a sztrádamatricáknál

Dugók a bevezető utakon, autópálya M3
Budapest, 2011. november 4. Torlódik a forgalom az M3-as autópálya bevezető szakaszán. Országszerte mintegy száz, a fővárosban 12 helyen tart félpályás útlezáró demonstrációt a LIGA szakszervezeti szövetség. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Mostanáig 19 881 autós vette meg a jövő évre szóló sztrádamatricát, a vevők a szokottnál nagyobb arányban választották az online vagy mobilos vásárlást – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Vágólapra másolva!

Új kényelmi szolgáltatásként két hete, december 8-a óta válthatóak meg az érvényességi idő kezdete előtt a 2017-es országos és megyei éves e-matricák.

A legkelendőbb termékek előértékesítésben is a

D1 díjkategória megyei matricái,

az állandó élmezőny (Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron) mellett jól fogytak a Szombathely gyorsforgalmi bekötésével most először kapható Vas megyei jogosultságok is.

A Pest, a Fejér és a Győr-Moson-Sopron megyei matricák a legkelendőbbek Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az elektronikus értékesítés aránya lényegesen nagyobb a szokásosnál, tízből három elővételes matricát mobilos alkalmazásban vagy online felületen vásároltak meg.

A 2017-es éves jogosultságok 13 hónapon át, 2017. január 1-jétől 2018. január 31-én éjfélig érvényesek.

Az elővásárlási lehetőséget biztosító viszonteladók listája a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapjain elérhető.

Az árak nem változnak 2017-re.

Korábban csak az adott év január 1-jétől lehetett megvásárolni az e-matricákat, ami sok autósnak kényelmetlenséget okozott. Ezen változtatnak most az újítással, illetve vizsgálják további kényelmi szolgáltatások bevezetését is.