Egymilliárd dollárt bukott Soros Trump megválasztásán

Soros György
Hungarian born US billionaire philanthropist and Chairman of the Soros Fund Management LLC George Soros gives a speach during the meeting of International Crisis Group Working to Prevent Conflict Worldwide in Brussels, Belgium on 23.10.2014 by Wiktor Dabkowski/picture alliance
Vágólapra másolva!
Sokba került Soros Györgynek, hogy Donald Trump győzelme esetére tőzsdei esést jósolt. A shortolással a spekuláns most egymilliárd dollárt veszített.
Vágólapra másolva!

Az amerikai tőzsde történelmének egyik leghosszabb emelkedési hullámát eredményezte Donald Trump megválasztása, az amerikai tőzsdeindexek több mint öt százalékot emelkedtek az elnökválasztás napja óta.

Soros György körülbelül egymilliárd dollárt veszített Trump győzelmével, mivel

arra számított, hogy a Wall Street nem díjazza majd a republikánus jelöltet, és a részvényárak esnek majd.

A várakozásokkal ellentétben azonban

a pénzpiacok jól fogadták Trump győzelmét, különösen azt, hogy pénzügyminiszternek is egy Wall Street-i bankárt választott.


Robert Mnuchin pénzügyminiszter-jelölttel egyébként korábban a magyar származású spekuláns maga is üzletelt közösen: egy bankot vásároltak meg, majd a jelzálogadósok egy részének kilakoltatása után jó haszonnal továbbadták.

George Soros Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Wiktor Dabkowski

A sors iróniája, hogy Soros befektetési alapjának korábbi vezérigazgató-helyettese, Stanley Druckenmiller rengeteget nyert a Trump-ralin, a dollár erősödésén, illetve az euró gyengülésén.

Ő ugyanis a tőzsdei emelkedésre fogadott, és az idő őt igazolta.

Druckenmiller 1992-ben segített Sorosnak a brit font válságából egymilliárd dollár hasznot húzni.