Donald Trump adóbevallása titok marad

Trump beiktatása 2017
WASHINGTON, DC - JANUARY 20: U.S. President-elect Donald Trump arrives on the West Front of the U.S. Capitol on January 20, 2017 in Washington, DC. In today's inauguration ceremony Donald J. Trump becomes the 45th president of the United States. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Fehér Háznak nem áll szándékában nyilvánosságra hozni Donald Trump adóbevallását, mondta az elnök egyik tanácsadója. Trump ezzel megszegné az ígéretét, amelyet még a kampány alatt tett.
Vágólapra másolva!

„Nem fogja nyilvánosságra hozni az adóbevallását" – mondta Kellyanne Conway, az elnök tanácsadója. „Ezen ment a pörlekedés végig a választások alatt. Az embereket nem érdekelte. Rá szavaztak."

Conway az ABC „This Week With George Stephanopoulos" című műsorában beszélt arról a petícióról, amely Trump adóbevallásának nyilvánosságra hozatalát követeli – közölte a Bloomberg.

Donald Trump Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Chip Somodevilla

Mostanra már több mint 100 ezren írták alá, azaz átlépték a küszöböt, ami fölött a Fehér Háznak már válaszolnia kell.

Conway szerint az embereket egész egyszerűen nem érdekli Donald Trump adóbevallása, a sajátjuk viszont annál inkább. „Az emberek arra kíváncsiak, hogy az adóterheik csökkennek-e." A tanácsadó azt is hozzátette, hogy ez elnök és családja megfelel minden etikai szabálynak.

Conway nyilatkozata után a Wikileaks feje, Julian Assange rögtön jelezte a Twitteren, hogy ha bárki elküldi nekik a dokumentumot, akkor azonnal leközlik.