Kilenc projekt a Design Terminál mentorprogramjának záróeseményén

design terminal, demo day, startup, vállalkozás
Vágólapra másolva!
Oktatás, divat, egészségügy, turizmus, tech. Ezeken a területeken mutatják be eredményeiket új és igéretes magyar startup vállakozások a Design Terminál mentorprogramjának szemeszterzáró eseményén.
Vágólapra másolva!
Kilenc vállalkozás mutatja be eredményeit január 25-én. Forrás: Design Terminál

Újdonságokat is bejelentenek

A vállalkozásfejlesztő program szemeszterzáró eseményén, vagyis a Demo Dayen

prezentálják ötleteiket a rendezvényen résztvevő csapatok, valamint a program során elért fejlődésüket.

Az esemény január 25-én, a Kazincy utcai Tesla szórakozóhelyen lesz este 6 óratól. Először a Design Terminál elnöke, Csák János tart egy rövid előadást, majd mind a kilenc projekt részletesen bemutatokozik.

A szervezők emellett a 2017-es év újdonságait is bejelentik.

Egyedi mentorprogram

A Design Terminál féléves vállalkozásfejlesztő programja nemzetközi összevetésben is különlegesnek számít, amiben a designcégek és a technológiai vállalkozások egymástól is tanulnak. A program másik erősségét a nemzetközi mentorhálózat jelenti. Százötven elismert mentor kapcsolódik be a vállalkozások fejlesztésébe a Szilícium-völgytől Berlinen át Budapestig.

A cél, hogy a záróeseményen a csapatok validálják vállalkozásukat a nagyközönség, illetve az elismert hazai befektetők előtt,

így a business-to-business és a business-to-customer visszajelzésekről is tájékozódhatnak.

A program célja a leginnovatívabb magyar vállalkozások nemzetközi piacra lépésének elősegítése, új magyar sikertörténetek születése. A hathónapos program során az üzleti modell, a szervezetfejlesztés, a jogi háttér és a marketing területén lépnek előre a cégek, és felkészülnek első befektetőjük fogadására. A Demo Day a Design Terminál mentorprogramjának szemeszterzáró eseménye.

A csapatok

A 2016-os őszi szemeszterben részt vett csapatok:

  • Kuvik: újragondolja az eddig megszokott kereteket és kreatív módon ismerteti meg a gyerekeket az olvasással vagy a matematika alapjaival.
  • Celeni: a Paralimpiai csapat formaruháját tervező cég, emellett a határozott, értelmiségi nőknek terveznek ruhát és kiegészítő divattermékeket
  • Sneaker Tracker: a sportcipő rajongókat megszólító vállalkozás, segítségükkel a közösség tagjai valós időben különböző információkat közölhetnek magukról és a cipőikről.
  • Miutcánk: a kerületeket online formában összekapcsoló, a legnagyobb magyar közösségi platform, mely több tízezer szomszédot kapcsol össze egymással. Változatos programokon és egy online felületen keresztül segíti elő az ismerkedést, a használati tárgyak és szolgáltatások közvetlen cseréjét egy-egy kerületben, városrészben.
  • Hiker Nations: a túrázást, a belföldi turizmust és az egészséges életmódot is népszerűsíti. A cél egy olyan nemzetközi platform kialakítása, mely összekötné a világ túrázóit, hogy megoszthassák tapasztalataikat a legjobb túraútvonalakról.
  • EVA: az okosszemüveg a vakokat és gyengénlátókat segíti. Mesterséges intelligencia segítségével ismeri fel a környező tárgyakat, szövegeket és egyéb jelzéseket, melyeket a szemüveg viselőjével szóban ismertet.
  • Hello Doki: egészségtechnológiai startup: - a betegek számára nyújt tanácsadói szolgáltatást orvosi másodvélemény formájában.
  • GyermekSOS: a gyermekügyeleti információkat szolgáltató honlap célja, hogy gyermekügyeleti ellátások azonnali megtalálásában segítse a szülőket gyermekeik hirtelen rosszulléte, betegsége vagy balesete esetén.
  • Openmondo: Olaszországból érkező csapat, akik a turizmus fejlesztését célzó alkalmazást fejlesztettek ki.