Orbán Viktornál járt az Alibaba küldöttsége

Alibaba, tőzsde
Alibaba founder Jack Ma waves as he leaves a hotel in Singapore on September 16, 2014. Ma was in the city to meet over 100 prospective institutional investors at a roadshow to promote Alibaba's upcoming initial public offering. AFP PHOTO / ROMEO GACAD
Vágólapra másolva!
Egy európai központnak keres ideális helyet a világ egyik legnagyobb webáruháza, a kínai Alibaba. Magyarország is ott van a lehetséges célpontok között.
Vágólapra másolva!

Európai elosztó központot építene az Alibaba, csak még nem tudja, hogy hol – közölte az IT Café a Jutarnji Vijesti horvát lapra hivatkozva. A gigabefektetésért hatalmas verseny indult meg a színfalak mögött. A zágrábi gazdasági minisztérium megerősítette, hogy a kínai vállalat felvette velük a kapcsolatot, és már egyeztettek is.

A lap szerint a horvátok legnagyobb ellenfele Magyarország,

és értesüléseik szerint Orbán Viktor személyesen fogadta az Alibaba küldöttségét. Szerbia és Bulgária is ott van a riválisok között, de nem tűnnek igazán esélyesnek arra, hogy megszorongassák a horvát–magyar párost.

Jack Ma, az Alibaba vezére Forrás: AFP/Romeo Gacad

„Horvátország legnagyobb ütőkártyája a tárgyalások során az lehet, hogy Zadar különösen jó infrastrukturális adottságokkal rendelkezik: központi elhelyezkedés, repülőtér, a vasúti, a közúti, a tengeri megközelíthetőség lehetősége. A zágrábi kormány a Crno elnevezésű gazdasági zónában egy négyszáz hektáros területet tudna felajánlani az Alibabának” – írja a portál.