Száz hazai busz érkezik a Volánokhoz

2017.02.01. 09:05

A hónap végéig leszállítja a gyártó Kravtex–Kühne azt a 60 regionális és 40 elővárosi autóbuszt, amelyet a Volán-társaságok közös beszerzőcége rendelt meg decemberben. A járművek négy közlekedési központhoz kerülnek, az üzlet értéke több mint hétmilliárd forint – írja a Magyar Idők.

Jelenleg a teljes mennyiség felénél járnak, a hónap végére célhoz ér mind a száz busz a közbeszerzési értesítő megfogalmazása szerint közösségi közlekedésre alkalmas 60 új, normál padlómagasságú, szóló és 40 új alacsony belépésű, szóló autóbusz.

Az Inovell regionális, városközi közlekedésre fejlesztett autóbusz, normál magasságú padlója alatt akár 4,5 köbméter poggyász fér el. Az Econell modellt elővárosi használatra szánják, két ajtajánál alacsony belépésű a padlószint, az utastérben vannak magasabban elhelyezkedő ülések, ahová lépcső vezet.

A hónap végéig 100 buszt kapnak a VolánokForrás: MTI/Krizsán Csaba

Az alacsony padlós kialakítás támogatja a nehezen vagy korlátozottan mozgó utasok mobilitását, számukra rámpát alakítottak ki a második ajtónál.

A leszállítandó száz Credo autóbusz négy közlekedési központhoz kerül, jut belőlük a Dunántúlra, az Alföldre és Kelet-Magyarországra is.