Jobb volt régen 30-as férfinak lenni Angliában

Az Y generáció forradalmasítja a pénzügyi szektort
Vágólapra másolva!
Évről évre kevesebbek keresnek a 30 éves férfiak Nagy-Britanniában. A nőknél viszont más a helyzet.
Vágólapra másolva!

A nemek közötti fizetési szakadék szűkül Nagy-Britanniában, de nem a megfelelő okok miatt – írta a Bloomberg. Az Y generáció férfiúi kevesebbet keresnek 30 évesen, mint az idősebb generáció tagjai, amikor ugyanennyi idősek voltak.

Nem így áll a helyzet a nemzedék hölgytagjai esetében. Ők sokkal nagyobb arányban jutottak jól fizető munkákhoz, mint a korábbi generációk tagjai. A férfiak aránya a munkakínálat legrosszabbul fizető, alsó ötödébben 45 százalékkal nőtt 1993 óta.

Az Y generáció tagjait az 1981 és 2000 között születettek alkotják. A portál szerint e nemzedék gazdasági nehézségei nagyban hozzájárultak a populista mozgalmak népszerűsödéséhez világszerte. Az Európai Unióból éppen távozni készülő Egyesült Királyság megosztott ország. Sokan érzik úgy, hogy hátrahagyták őket, a gazdagok és a szegények közötti életszínvonal-különbség pedig nőtt.

A hölgyeknek inkább van miért örülni Forrás: MTI/Soós Lajos

„Ezek a fiatalemberek minden egyes életévükben kevesebbet keresnek, mint az idősebb generáció tagjai, amikor ugyanennyi idősek voltak" – mondta Torsten Bell, a Resolution Foundation igazgatója.„A döntéshozóknak figyelembe kell venniük, hogy itt van egy frusztrált generáció, amelynek nincsenek meg azok a lehetőségei, amelyekhez a korábbi nemzedékek hozzájutottak."