Alig egy hétig lehet még diákhitelt igényelni

Légy képben, Olcsóbb lesz a diákhitel, csökken a kamata a második félévben
Vágólapra másolva!
Február 15-ig adhatja le hiteligénylési kérelmét az a hallgató, aki már márciusban diákhitelben szeretne részesülni, közölte a Diákhitel Központ.
Vágólapra másolva!

A diákhitelek változatlanul kedvező kamattal érhetők el:

  • a szabad felhasználású Diákhitel1 3,35 százalékos,
  • a képzési költségre fordítható Diákhitel2 fix 2 százalékos

kamattal nyújt segítséget a diákoknak.

Elindult a tavaszi szemeszterre vonatkozó diákhitel igénylési időszak: aki február 15-ig benyújtja hiteligénylési kérelmét az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központhoz, már március közepén a kért összeghez juthat, közölte a központ.

Akár havi 40 ezer forintot is igényelhet

A felvehető hitelösszegek a Diákhitel1 esetében képzési formától függetlenül, havonta 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forint (ez szemeszterenként egy összegben is kérhető), a kötött felhasználású Diákhitel2 felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege.

Rekordalacsony a Diákhitel kamata Forrás: MTI/Soós Lajos

Az igénylést az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületéről célszerű elindítani, így az adatlap helyben, a felsőoktatási intézmény Tanulmányi Osztályán kinyomtatható és le is adható.

A nyomtatvány kitöltésére a diákhitel internetes hitelügyintézési felületén, a Diákhitel Direkten is lehetőség van. A diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ, tudnivaló magyar és angol nyelven elérhető a Diákhitel Központ internetes felületén. A Személyes Ügyfélszolgálat Budapesten két helyszínen – a Kacsa utcában és a KÖKI Terminálon – várja az érdeklődőket, írja közleményében a Diákhitel Központ.