300 ezren kérték a NAV-ot adóbevallásuk postázására

2017.03.01. 10:48

Már csaknem 300 ezren kérték, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) küldje meg adóbevallási tervezetüket. A postázást már csak bő két hétig lehet kérni sms-ben, a NAV honlapján vagy telefonon -– közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

Tállai András szerint a NAV – a kifizetőtől, munkáltatótól érkezett adatszolgáltatás alapján – mindenkinek elkészíti az adóbevallási tervezetét.

A hivatal idén először ezeket az adatokat felhasználva mintegy 3,8 millió magánszemélynek készíti el az szja-bevallás tervezetét.

Ez az, amit postán kiküldenek az adózóknak, ha kérik, vagy megtekinthető az Ügyfélkapun keresztül. Lényeges, hogy mindenki nézze meg a tervezetet Ügyfélkapun vagy a kapott levélben, mert az állampolgárok felelőssége, hogy jövedelmükről precíz bevallás készüljön – mondta az államtitkár.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkáraForrás: MTI/Kovács Attila

Azokról a jövedelmekről ugyanis, amelyekről nem érkezett adat év közben a NAV-hoz, az adózóknak maguknak kell számot adni, ezért van lehetőség a bevallási tervezet kiegészítésére – mondta Tállai András.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK