Áron alul eladó Michael Jackson álombirtoka

2017.03.02. 14:50

Újra eladó lett Michael Jackson híres otthona. A farmot korábban sikertelenül próbálták értékesíteni. Most átnevezéssel és jelentős kedvezménnyel próbálják pénzzé tenni az énekes extrákkal felszerelt birodalmát.

Bárki megvásárolhatja Michael Jackson üresen álló otthonát, a kaliforniai Santa Barbarától fél órányi autózásra található Neverland birtokot.

Az ingatlan ráadásul most áron alul eladó.Az énekes 2009-ben bekövetkezett halála után már egyszer megpróbálták értékesíteni 100 millió dollárért a farmot, de most azt 33 millió dollárral olcsóbban, 67 millió dollárért (19,56 milliárd forint) lehet megvenni – írja a CNBC.

A Neverland Ranch bejárata a rajongói emlékcsokrokkal Michale Jackson halála utánForrás: AFP/2009 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

Az ingatlant árusító bank mindent elkövet a siker érdekében, még a Neverland nevet is egy semlegesebbre (Sycamore Valley Ranch) változtatták. Ezek ellenére a park magán hordozza Michael Jackson kézjegyét. Ugyan a vadállatokat már elszállították, és a vidámpark sem üzemel, de így is luxuskörülmények jellemzik a birtokot.

Az 1092 hektáros farmot hegyek övezik, melyet Michael Jackson az édesanyjáról nevezett el. Emellett a főépületben található egy 50 fős moziterem, egy táncstúdió, egy medence, de meg lehet szállni az 510 négyzetméteres vendégházban is. A birtokon van még kisvasútvonal és vasútállomás is, azonban aki vonatozni szeretne, annak saját szerelvényeket kell hoznia magával.

A Neverland Ranch egyik épületeForrás: Getty Images/AFP/2003 Getty Images/Frazer Harrison

A majdnem 1200 négyzetméteres főépület normandiai stílusban épült, 5 hálószoba és hat fürdőszoba találtható benne. A padló burkolata a francia kastélyokéra emlékeztet, 18. századi tölgyfa parkettából készült.

Az ingatlankezelő bank szerint a birtok tökéletes helyszín lehet egy borászat számára, de egy golfklubnak is ideális otthona lehetne.

A Neverland birtokot Michael Jackson 1987-ben vásárolta 19,5 millió dollárért, és 15 éven keresztül élt itt.