Magyarország az Egyesült Államok fővárosa lett

GDP US 2
Vágólapra másolva!
A magyar GDP épp akkora, mint Washington D.C. bruttó hazai összterméke. Egy érdekes infografikán az USA államait helyettesítették egy olyan országgal, amelynek a GDP-je akkora, mint az adott államé. A végeredmény több szempontból is érdekes.
Vágólapra másolva!

A Visual Capitalist egyik fő profilja, hogy látványos infografikákkal próbálnak meg szemléltetni gazdasági adatokat. Az oldal most az amerikai GDP-t sajátos módon hasonlította össze a világ 51 országáéval.

A weblap az egyes államokat átnevezte egy olyan országra,

amelynek akkora a GDP-je, mint az adott államé.

A gazdaság motorjának számító amerikai államok (Kalifornia, New York, Texas) helyére olyan gazdagabb országok kerültek, mint Franciaország, Kanada vagy Dél-Korea.

Forrás: Origo

Az ábrán helyet kapott Magyarország is, amely épp Washington D.C. helyére került.

Az ötven állam mellett ez az egyetlen szövetségi kerület, amelynek területe gyakorlatilag megegyezik az Egyesült Államok fővárosának, Washingtonnak a területével. Földrajzilag érdekes helyre került hazánk,

délről Svédország, északról Mianmar határolja.

Az Egyesült Államok Capitoliuma Washingtonban Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Wilson

Természetesen az ábrát több módon is el lehet készíteni, a térkép egy korábbi verziójában hét ország (Franciaország, Olaszország, Németország, Brazília, Japán, Mexikó és Egyesült Királyság) fedi le az Egyesült Államok GDP-jét.