Most bárki betekinthet a szoftverfejlesztés világába

Vágólapra másolva!
Piacképes tudást, biztos szakmát ígér a [r]eaktorlabs szoftverfejlesztői képzése, mellyel március 20-án 17 órától egy nyílt nap keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
Vágólapra másolva!

A [r]eaktorlabs 2017 februárjában indította el 18 hetes programozói kurzusát, melyen a szoftverfejlesztés alapjait oktatják. A hazai IT szektorban jelen lévő folyamatos szakemberhiány enyhítése érdekében létrehozott képzés elvégzésével a résztvevőket garantált munkalehetőség várja.

Az intézmény az összes fejlesztői területbe betekintést nyújt, így biztosítva szélesebb körű tudást a majdani szakembereknek. Az intenzív, napi nyolc órás képzés során a hallgatók valós problémákkal találkoznak, egy szoftverfejlesztési folyamatba úgy vannak bevonva, mintha tényleg dolgoznának: látják a fejlesztés minden fázisát, mindegyikbe belekóstolnak, belelátnak a fejlesztés lépéseibe. A[r]eaktorlabsnál azokat a technológiákat oktatják, amelyeket most keresnek a cégek, nem 10-15 éves elavult tudást. A frissen végzett szakemberek átlagon felüli, körülbelül nettó 200 ezer forintos kezdő fizetésre és biztos munkahelyre számíthatnak.

A tanfolyammal párhuzamosan elindított Reaktorlabs Talent ösztöndíjprogramnak köszönhetően a hátrányos helyzetű, vidéki tanulók is részt vehetnek a kurzuson, mely számukra ingyenes.

„Célunk a Reaktorlabs Talent ösztöndíjjal, hogy megadjuk a lehetőséget a programozás iránt érdeklődő, vidéki fiatalok számára, hogy olyan piacképes szakmát tanulhassanak, amellyel Budapesten is munkalehetőséghez jutnak. Ez főként a nehéz sorsú, hátrányos helyzetű tehetségek számára jelent hatalmas kiugrási lehetőséget, ugyanis a tanfolyam sikeres elvégzése esetén állást is biztosítunk számukra" – számolt be korábban Hájer Ádám, a [r]eaktorlabs intézményvezetője.

A [r]eaktorlabs március 20-ai nyílt napjára minden, a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő, érettségivel rendelkező, 18 év feletti fiatalt várnak. Azoknak is érdemes ellátogatniuk a nyílt napra, akik szakmaváltáson gondolkodnak, rugalmas munkaidőre, alkotó tevékenységre vágynak, netán magasabb fizetés a célkitűzésük. Az érdeklődők első kézből kaphatnak információkat a következő képzésről: feltehetik kérdéseiket az oktatóknak és találkozhatnak a jelenlegi ösztöndíjas diákokkal. A rendezvényre az intézmény Facebook-oldalán lehet jelentkezni.

Helyszín:

1139 Budapest Gömb utca 24.

A tervezett program:
17.00-17.20: Vendégek fogadása, regisztráció, üdítő, pogácsa
17.20-17.40: Felvételi folyamat, 3 lépcsős kiválasztás menete, Talent-program - Hájer Ádám
17.40-18.10: Oktatás menete, tematikája - Varga József ès Tóth Ádám
18.10-19.00 Catering, kérdések megválaszolása
19.00-19:30: Fakultatív jelentkezés a következő kurzusra az oktatók teljes mértékű segítségével