Ezekben a megyékben van most fokozott adóellenőrzés

2017.03.20. 12:52

A nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is kiemelten ellenőrzi a héten több megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – derül ki az adóhatóság honlapján olvasható Adótraffipaxból.

A tájékoztatás szerint a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 22-től 24-ig

a fővárosi nagyobb piacokon, kiemelten a Lehel piacon fokozottan ellenőrzik a bizonylatadási kötelezettség teljesítését, valamint az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését.

Az adóhivatal Fejér megye területén fokozottan ellenőrzi a személyszállítási szolgáltatást végzőket március 20–24. között, az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítanak a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítésére.

A NAV adóellenőrei munkábanForrás: MTI/E. Várkonyi Péter

Veszprém megyében az operatív ellenőrzési osztály adóellenőrei kiemelten vizsgálják a január 1-jétől online pénztárgép használatára kötelezett új adózói kört március 20–24. között. Az online pénztárgép jogszerű használatának, illetve a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítésének vizsgálatán túl

sor kerülhet az alkalmazottak bejelentésének ellenőrzésére is. Érintettek a gépjárműjavításban és -karbantartásban, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelemben, a motorkerékpár-, alkatrész-kereskedelemben és javításban tevékenykedők.

Zala megyében a NAV munkatársai március 20-tól egy hétig fokozottan ellenőrzik a mezőgazdasági termékek értékesítését üzletekben, faiskoláknál, telephelyeken. A revizorok elsősorban a bizonylatadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják.

Heves megyében az operatív adóellenőrök a kiskereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozásoknál kiemelten az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását, illetve a nyugtaadási kötelezettség teljesítését vizsgálják, március 20-án Gyöngyösön, március 21-én Vámosgyörkön, március 22-én Hatvanban, Petőfibányán, március 23-án Parádon, március 24-én pedig Egerben.

Pest megyében március 23-án Inárcson az online pénztárgépek jogszerű használatával, valamint jövedéki termékek forgalmazásával összefüggő, átfogó, teljes települést érintő egész napos ellenőrzéseket végez a NAV.