Pályázatírókkal segít az Agrárgazdasági Kamara

biogazdaság, illusztráció, Aratásra váró biorizs Kisújszállás határában
Kisújszállás, 2013. szeptember 16. Aratásra váró biorizs Kisújszállás határában 2013. szeptember 16-án. A kisújszállási Nagykun 2000 Mezőgazdasági Zrt. az idén 960 hektáron termeszt rizst, melyből 100 hektárnyi a biorizs. MTI Fotó: Mészáros János
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Pályázati Tanácsadói Hálózata révén segíti mintegy 400 ezer tagját a megfelelő pályázatok kiválasztásában, minőségi elkészítésében és megvalósításában.
Vágólapra másolva!

A kamara tagjainak több mint negyven, a NAK Pályázati Tanácsadói Hálózatba regisztrált és minősített tanácsadó segít a megfelelő pályázat kiválasztásában, a pályázaton való részvétel eldöntésében, a pályázat elkészítésében és a megvalósításban is - áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben. A pályázati tanácsadói hálózat egyik fő célja, hogy

díjmentesen közvetítsen minősített tanácsadókat a tagságnak,

biztosítva a tanácsadók etikus magatartását is. A kamara hálózatának tanácsadói elvégezték a NAK és partnerszervezetei által szervezett specifikus képzést, így garantáltan magas minőségű szolgáltatást nyújtanak az azt igénylők számára.

Aratásra váró biorizs Kisújszállás határában Forrás: MTI/Mészáros János

A NAK a Pályázati Tanácsadói Hálózata révén a mintegy 400 ezer kamarai tag jelentős részének érintettségi körébe tartozó Vidékfejlesztési Program (VP) minden pályázati jogcímére tud pályázati tanácsadót közvetíteni. Most különösen fontos, hogy a kamarai tagok megfelelő pályázati tanácsadói, pályázatírói háttérrel rendelkezzenek, hiszen a VP számos kiírása már pályázható, valamint hamarosan pályázható lesz, illetve több új jogcím meghirdetése várható. Mivel a korábbi tapasztalatok azt mutatták, hogy

a gazdálkodók jelentős része nem maga készíti el a pályázatát,

a kamara létrehozta a tanácsadói hálózatot, amelynek keretében a pályázatírókat minősíti, hogy a tagok a legfelkészültebb tanácsadók közül választhassák ki a számukra megfelelőt.

A kamara a regisztrált tanácsadókat specifikus képzés révén naprakész, alkalmazható tudásanyaggal látja el, akik ezáltal jobb minőségű pályázatot készítenek, és hatékonyabban segítik a támogatások jogszerű felhasználását, a beruházásokat. A csatlakozás önkéntes regisztráción alapul, amely során a pályázatírók adatokat és referenciákat adnak meg, valamint vállalják, hogy tevékenységükről folyamatosan adatokat szolgáltatnak, illetve a szakterületükhöz kapcsolódó képzéseken vesznek részt. A beérkező adatok és referenciák alapján minősítésen esnek át, majd bekerülnek a földrajzi működés alapján is kereshető adatbázisba.

Eddig 235 pályázati tanácsadó regisztrált a hálózatba, közülük 45-en szerezték már meg a szükséges engedélyt,

a további tanácsadók képzése, engedélyezési folyamata jelenleg is zajlik.

A kamarai tagok a NAK internetes portáljának „Pályázati Tanácsadói Hálózat" aloldalán is – belépést követően, a megadott adatok alapján – megtalálhatják a térségükben aktív és a kívánt szakterületen jártas tanácsadókat, és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet.