Elszántsággal és érdeklődéssel bárkiből lehet programozó

Vágólapra másolva!
Pályaválasztás esetén komoly dilemma, hogy végül olyan végzettséget szerzünk-e, amely piacképes lesz. Egy biztos, hogy napjainkban a programozással nem lehet hibázni. A Reaktorlabs Talent ösztöndíjprogrammal ráadásul hátrányos helyzetű fiatalok is esélyt kapnak egy korszerű képzés elvégzésére.
Vágólapra másolva!

Köztudott, hogy az IT szektor fejlődésével egyre több és több szakemberre van szükség. A [r]eaktorlabs oktatási intézmény szoftverfejlesztői képzése jól mutatja, hogy a programozással azoknak is érdemes megismerkedniük, akik első körben nem ebbe az irányba indultak el. A kurzussal nem csak piacképes tudást, garantált munkalehetőséget kínálnak az érdeklődőknek, az oktatási intézmény olyanok számára is esélyt nyújt, akik hátrányos helyzetükből adódóan nem engedhetnék meg maguknak, hogy önköltségen elvégezzék a 4 hónapos programozói képzést.

A Reaktorlabs Talent ösztöndíjprogram keretén belül tanul Scheller Péter is, aki nemrég végzett a Szent István Egyetem kertészmérnöki karán. A 23 éves, badacsonytomaji hallgató szállást és ellátást is kap. Pétert már régóta érdekelte a programozás hobbi szinten, így miután idén januárban lediplomázott, elkezdett szoftverfejlesztői képzéseket keresni. A [r]eaktorlabs feltételei és tantervének tematikája kifejezetten tetszettek neki. Egy intelligencia-, egy pszichológiai teszt, valamint egy személyes interjú után értesítették, hogy felvették a támogatott kurzusra. Célja a képzéssel, hogy jobban megismerje a különböző programnyelveket, és a későbbiekben maga is írhasson a kertészmérnöki területhez kapcsolódó programokat.

A [r]eaktorlabs képzésén a hallgatók minden nap nyolc órás oktatáson vesznek részt, az elméleti tananyagot rögtön a gyakorlatba is átültetik. Péter szerint ez így nagy előnyt jelent, hiszen a gyakorlás megkönnyíti a tanulást, illetve a tanultak elmélyítését, ráadásul az oktatók az összes fejlesztői területbe bevezetik őket. „Minden nap új kihívás elé állít minket, és ahogy haladunk előre a képzéssel, úgy válnak a feladatok egyre komplexebbé, így nincs időnk unatkozni. Érdekes látni, hogy egy adott problémára rengeteg különböző megoldás létezik, amihez szinte minden hallgató más-más irányból közelítˮ – vélekedett.

A csoportban összesen 12-en vannak, így jó hangulatban és hatékonyan tudnak együtt tanulni. Péter a kurzust mindenkinek ajánlja, aki egy kicsit is érdeklődik a programozás iránt. Aki szakmát szeretne váltani, annak is ideális választás lehet, ha ebbe az irányba indul el. Mindegy, hogy az illető milyen területen tanult és/vagy dolgozott korábban. Akiben megvan az elszántság és az érdeklődés, az rengeteget fejlődhet és tanulhat ez alatt a 18 hét alatt.