Minőségi csoki jár a locsolkodóknak

Vágólapra másolva!
A csokinyúl és a csokitojás a két legkelendőbb édesség húsvétkor, a csibe- és bárányfigurákat viszont nem kapkodják el olyan gyorsan a polcokról. A paleó nyuszikat is keresik.
Vágólapra másolva!

Kevesebbet, de jobb minőségűt – ez jellemzi a magyarok vásárlási szokásait húsvétkor. Ezért van az, hogy évek óta kevesebb szezonális édesség fogy a polcokról. Tavaly például összesen 768 tonnányit vásároltak a húsvéti időszakban, 3,6 milliárd forint értékben – mondta sajtótájékoztatóján Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke.

Ez az időszak az édességgyártók legjobban várt három hónapja, a figurás csokikból még karácsonykor sem adnak el olyan sokat, mint húsvétkor.

A locsolkodók csokinyúlból kapnak a legtöbbet (piaci részesedése 41 százalék), de a csokitojás is kelendő. Az egyéb csokoládéfigurák, mint a kacsa, bárány és csibe nagyon alul maradnak a népszerűségi listán.

Az elnök elmondta: hosszú évek munkájának eredménye, hogy a bevonómasszából készült csokoládék lassan kikopnak a kereskedelemből. A valódi csokiból készült figurák értékbeli részesedése már 93 százalékos – tavaly még csak 50 százalék volt. Sokan keresik a glutén-, cukor-, laktózmentes édességeket, és paleó nyuszikat is lehet már kapni.