Átadták a mohácsi vágóhidat

Orbán Viktor; Csányi Sándor
Mohács, 2017. április 25. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, a Bonafarm csoport tulajdonosa átadja az MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzemét 2017. április 25-én. A vágóhíd a Bonafarm Csoport stratégiai partnere, egyben a csoporthoz tartozó Pick Szeged Zrt. alapanyag-beszállítója. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar húsipar visszaszerezte önbizalmát, és hamarosan visszaszerzi régi fényét is - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzemének megnyitóján.
Vágólapra másolva!

A mohácsi vágóhíd a Bonafarm Csoport stratégiai partnere, egyben a csoporthoz tartozó

Pick Szeged Zrt. alapanyag-beszállítója is.

A Bonafarm Csoportnak 170 milliárd forintos árbevétele van, 8 milliárd forintnyi adót fizet be a költségvetésbe, és 6 ezer embernek biztosít munkát.

A kormányfő

Európa egyik legmodernebb vágóhídjának

nevezte a mohácsit, mely egyúttal az ország második legnagyobb feldolgozója. Orbán Viktor szerint ilyen beruházásokból, cégcsoportokból, tulajdonosokból és jól felépített beszállítói rendszerből kellene sok.

és a magunkfajta vidéki, falusi emberek számára érzelmileg is fontos. Jó tudni, hogy (...) a saját fajtánk biztonságban tudhatja saját jövőjét, jó látni, hogy a saját gyermekkorunk világának van jövője" - fogalmazott.

Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, a Bonafarm csoport tulajdonosa átadja az MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi üzemét Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor emlékeztetett, az elmúlt 30 év nem a magyar húsipar diadalmenete volt, a

rendszerváltás után munkahelyek szűntek meg,

és vele együtt a piac is visszaszorult. Érthetetlennek nevezte, hogy Magyarországon kutatni kellett a magyar termék után, miközben például Ausztriában szinte csak a hazait árulják.

Hangsúlyozta: ahhoz, hogy a magyar élelmiszeripar ismét úgy haladhasson, ahogy "a csövön kifér", vissza kellett szerezni az önbizalmat, mert akinek nincs önbizalma, annak meg lehet mondani azt is, mit vegyen és mit egyen, annak még a szemetet is el lehet adni élelmiszerként.

Úgy fogalmazott, Magyarország mezőgazdasági ország, és annak érdekében, hogy ez így is maradjon, a nemzetgazdaság egyik stratégiai ágazatává kell válnia.