Újabb botrány, elpusztult egy óriás nyúl a United Airlines gépén

óriás nyúl giant rabbit German Giant Rabbit
Local Chinese residents take photos of the German giant rabbit Herman being displayed to celebrate the upcoming Speing Festival, also known as the Year of the Rabbit, at a shopping mall in Chongqing, China, 27 January 2011. Herman is a German Giant Rabbit. The German Giant, breaking the Guinness World record, is a new breed of rabbit that was bred in order to produce a rabbit that could provide more meat. Herman weighs an astounding 7.7 kilograms or 17 pounds and is just under a meter long with ears alone measuring at 21 centimeters which is the total height of an average domestic rabbit.
Vágólapra másolva!
Az amerikai légitársaság ismét egy szomorú hírnek köszönhetően került a figyelem középpontjába. Ezúttal Simon, egy 90 centis óriás nyúl halála miatt, amely elpusztult az egyik gépükön. Az állat gazdája szerint furcsa dolgok történhettek a London-Chicago járaton. 
Vágólapra másolva!

Nem sűrűn fordul elő, hogy egy állat elpusztul egy repülőgépen, de azért néha bekövetkezik a sajnálatos esemény.

A BBC most egy óriás nyúl halálára hívta fel a figyelmet, mert az értékes állatot épp

egy United Airlines-gép rakterében találták holtan.

A 90 centiméter hosszú, Simon nevű óriás nyulat a londoni Heathrow repülőtéren tették fel a gépre, viszont a landolás után, Chicagóban már nem volt életben.

Az óriás nyulak igen drágák, a képen Herman, a világ egyik legnagyobb példánya látható Forrás: Imaginechina/CQWB - Imaginechina/Cqwb

Az állatot egy hírességnek szállították.

A Sun azt is kiderítette, hogy Simon a világ legnagyobb nyulának, a 130 centis Dariusnak volt a fia.
A nyúl tulajdonosa szerint valami nagyon furcsa dolog történhetett, mert

az állat a repülés előtt három órával még teljesen egészséges volt.

A légitársaság természetesen elnézést kért az eset miatt, és vizsgálatot rendeltek el. Közleményükben kiemelik, hogy az állatok biztonsága mindig is fontos volt a vállalat számára.

Milyen gyakran pusztulnak el állatok a fedélzeten?

2015-ben az Egyesült Államok légitársaságain összesen 97 146 állatot szállítottak, ebből 35 nem élte túl az utat. Ez azt jelenti, hogy minden 10 ezer állatból átlagosan 2,37 halt meg repülés közben. A 35 esetből 14 történt a US Airlines gépein, ebből kilencszer sérüléseket is találtak a tetemen.

Airlines-botrányok

A United Airlinesra rájár a rúd, a cég több botrány miatt is bekerült a hírekbe.

Először azzal hívta fel magára a figyelmet a légitársaság, hogy nem engedett fel a fedélzetre cicanadrágos tinédzsereket. Ezt követően egy túlfoglalás miatt akadt problémájuk, gyakorlatilag leráncigáltak egy utast a gépről. Akkor a 69 éves orvost, David Daót kellett kórházba szállítani. Azóta vizsgálat folyik egy másik alkalmazott ellen is, aki megütött egy babakocsis nőt.