Milliárdok ragadhatnak a SZÉP-kártyákon

2017.05.17. 16:25

Két héttel a lejárat előtt még mintegy 2,3 milliárd forint 2015-ös juttatás vár felhasználásra a Széchenyi Pihenőkártyákon. A fel nem használt pénzek visszakerülnek a munkáltatóhoz.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, rengeteg összeg maradhat a SZÉP-kártyákon. Április elején 4,2 milliárd pihent a magyar felhasználók számláin, mely ugyan jelentősen csökkent a húsvéti időszaknak és a május 1-i hosszú hétvégének köszönhetően, de még így is mintegy

2,3 milliárd forint május végén lejáró összeg van a SZÉP-kártyákon.

A fel nem használt pénzek automatikusan visszakerülnek a befizető munkáltatók bankszámláira.

A legnagyobb hányad az OTP Banknál pihen, itt 1,9 milliárd forint 2015-ös, idén május végén lejáró összeg vár elköltésre mintegy 168 ezer munkavállaló kártyáján.

Az OTP kártyáin maradt a legtöbb pénzForrás: OTP

Az OTP SZÉP-kártya birtokosai a 2015-ös, 69,6 milliárd forint feltöltés 97 százalékát elsősorban étkezésre és pihenésre használták fel.

Az MKB Bank adatai szerint 383 millió forint vár még felhasználásra, míg a K&H-nál a feltöltött összeg kevesebb mint 1 százaléka van még a kártyákon.

A BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadócég összesítése szerint Magyarországon ma mintegy 14 ezer szálláshelyen, több mint 21 ezer vendéglátóhelyen és 17 ezer rekreációs helyen fogadják el fizetőeszközként a SZÉP-kártyát.