Belehúzott a kiskereskedelem

családi vállalkozás munka mezőgazdaság felvágott sajt kiskereskedelem bolt üzlet
családi vállalkozás
Vágólapra másolva!
A kiskereskedelmi forgalom főként a húsvét miatt 5,4 százalékkal nőtt márciusban az előző évhez képest, jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A csomagküldő szolgálatok forgalma tíz százalék körüli bővülést mutat.
Vágólapra másolva!

Az első negyedévben 3,4 százalékos volt a kiskereskedelmi forgalom emelkedése a KSH számításai szerint.

Márciusban az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma 5,4 százalékkal nőtt. Az országos kiskereskedelmi forgalom 47 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 37 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 16 százaléka az üzemanyagtöltő állomások üzemanyag-forgalmában volt.

dreamstime


A nem élelmiszer-kiskereskedelmen belül

növekedtek az eladások az iparcikk jellegű vegyes- (14 százalékkal), a textil-, ruházati és lábbeli-üzletekben (12 százalékkal), a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk- (8,3 százalékkal), a használtcikk- (6,4 százalékkal), a bútor-, műszakicikk- (4,8 százalékkal), valamint a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben (3,9 százalékkal).


Az árucikkek széles körére kiterjedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma 10 százalékkal emelkedett, folytatva az évek óta tartó bővülést. A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 11 százalékkal nőttek.